U ZZJZ Čačak stigla najsavremenija oprema za novu mikrobiološku laboratorju

3
737

ČAČAK – U novoj mikrobiološkoj laboratoriji Zavoda za javno zdravlje postavljena je oprema iz donacije Rotari kluba, vredna 150.000 dolara.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je sa saradnicima, u svom kabinetu primio delagaciju Rotari Fondacije, kao i predstavnike Rotari kluba Čačak.

Kako je najavljeno nakon sastanka, laboratorija će biti u funkciji za oko mesec dana, kada bi trebalo da budu završeni finalni radovi na objektu.

Inače, Grad Čačak je za realizaciju ove značajne investicije obezbedio lokacijske uslove, planske dokumente, kao i 23 miliona dinara za izgradnju objekta koji se prostire na nešto više od 200 metara kvadratnih.

Nova mikrobiološka laboratorija, kojom će upravljati čačanski Zavod za javno zdravlje, biće za dobrobit svih stanovnika Čačka, ali i čitavog regiona – naglasio je pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslav Petković, zahvalivši Rotari klubu na značajnoj donaciji, ali i, kako je rekao, vrednim zaposlenima u ZZJZ Čačak.

Direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje dr Aksentije Tošić istakao je da je nabavljena najsavremenija oprema, koja predstavlja poslednju reč tehnike kada je u pitanju PCR testiranje. On je naglasio da u ZZJZ Čačak radi pet odličnih mikrobiologa, čija će stručnost u značajnoj meri omogućiti i druge vrste mikrobiloškoh ispitivanja, koja savremena oprema omogućava.

Ovo je najlepši način da Rotari klub Čačak obeleži 20 godina postojanja, sa ovako lepom donacijom svome gradu, i upravo ona pokazuje na koji način deluje Rotari, uz podršku međunarodne Rotari organizacije, USAID-a… Zahvaljujući prijateljima širom sveta, Rotari klub je uspeo da donese u svoj grad 150.000 dolara i zahvaljujući tome, javno zdravlje će biti unapređeno. Tokom razgovora sa gradonačelnikom Todorovićem imali smo prilike da predstavimo mogućnosti za saradnju sa Gradom i na nekim budućim projektima – rekao je guverner Rotari Distrikta 2483 Nikola Božić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNekoliko ulica u širem centru Čačka sutra sedam sati bez struje
Sledeći članakPrijava zbog nasilničke vožnje: Za volanom u stanju teške alkoholisanosti, zaustavljen u Bresnici

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here