Udruženje “Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“: Spasimo Milanovac od katastrofe!

0
291

GORNJI MILANOVAC – Udruženja građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ oglasilo se saopštenjem u kojem pruža podršku meštanima pranjanskog kraja u njihovim nastojanjima da ne dozvole geološka ispitivanja litijuma u tom delu opštine Gornji Milanovac.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pitamo predsednika opštine, koji na poslednjoj sednici skupštine nije znao ništa o geološkim istraživanjima, ko kopa po pranjanskom kraju? Mesecima se zalažemo da se sazna istina, a ona se uporno krije. Sada je izgleda sve jasno – opštinska vlast je, smišljenim odlaganjem naših inicijativa da se o tome javno diskutuje na skupštini, kupovala vreme, a predsednik opštine glumeo u predstavi nevinašce koje nije upućeno ni u šta.

Svojim (ne)delovanjima Dejan Kovačević bio bi glavni krivac i snosio bi najveću odgovornost da je, ne daj Bože, izbio nekakav sukob između građana i njima nepoznatih geologa kao što će i biti ukoliko ne objasni ko je dozvolio da opština zakorači u litijumsku geološku katastrofu. Zašto se nije odazvao informativnom skupu da svojim sugrađanima objasni da “nema razloga za paniku i strah”, kao što je nama rekao na skupštini? I zašto se oglušio na peticiju u kojoj je oko hiljadu meštana pranjanskog kraja svojim potpisom odlučno iskazalo stav da ne žele iskopavanje litijuma u svom kraju?

Udruženje građana “Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ podržava meštane pranjanskog kraja i nastavljamo zajedničku borbu kako bi spasili našu opštinu od katastrofe i podaničkog ponašanja opštinske uprave u odnosu na svetske kompanije i Vladu Srbije, kojima Pranjani, Jadar i Suvobor evidentno ne znače ništa, sem prilike za sticanje materijalne koristi ugrožavanjem životne sredine i života naših građana.

Udruženja građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“

Prethodni članakКoliko li svaka tona marihuane ima grama?
Sledeći članakProfesor Sazdanović: Obaveza ginekologa je da preporuči vakcinu, van ordinacije može da ima svoje mišljenje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here