Ugroženo nekoliko domaćinstava u Katrzi, obilne padavine oštetile oko 30 kilometara puteva u čačanskom kraju

4
849

ČAČAK – Usled obilne kiše koja je sinoć zahvatila praktično čitavu teritoriju grada Čačka oštećeno je oko 30 kilometara, uglavnom lokalnih puteva.

Prema rečima načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije Bratislava Zečevića, trenutno je najugroženija Katrga, u kojoj je zbog izlivanja Bresničke reke ugroženo nekoliko domaćinstava.

On kaže da je, pre svega, u brdsko planinskim selima na teritoriji Čačka došlo do značajnog oštećenja na putnoj infrastrukturi

Naša komisija će izaći na teren kako bi se izvršila procena štete, i nakon toga krenućemo u sanaciju. Sva naša komunalna preduzeća su na terenu, gde u saradnji sa pripadnicima Civilne zaštite pomažu u sanaciji pojedinih putnih pravaca, kao i kanala u kojima je došlo do začepljenja – izjavio je Zečević.

Evidentirana su dva udara groma u Ježevici, jedan na niskonaponskoj mreži, a drugi u na pomoćnom objektu koji je izgoreo.

Zečević navodi da su organizovana dežurstva i da su ekipe u pripravnosti, budući da su padavine najavljene do petka. Telefon na koji se građani koji imaju probleme mogu javiti je 0800/112-032.

Direktor JP “Gradac Milan Bojović istakao je da su najveća oštećenja usled padavina izazvana na putnoj infrastrukturi. Do sada je oštećenje puteva prijavljeno u 20 mesnih zajednica, na ukupno oko 30 kilometara, mahom makadamskih puteva.

– Ekipe za procenu štete na putevima će obići sve lokacije i na osnovu njihove procene odlučiti da li će se proglasiti vanredna situacija i na koji način će se putevi sanirati – istakao je on.

Prema Bojovićevim rečima, aktivnosti koje su grad Čačak i nadležne službe preduzimali proteklih meseci, u smislu čišćenja atmosferske kanalizacije, slivničkih rešetki i taložnika, dale rezultate.

Tačke poput Ciglarske ulice, Beogradske i Ulice 66 u Atenici pokazale su da ti problemi koji su postojali ranije, sada nisu bili izraženi, jer je urađeno temeljno čišćenje atmosferske kanalizacije u saradnji sa JKP “Komunalac“ i pokazalo se da je prevencija najbolji način da se spreče poplave. To su aktivnosti kojima ćemo i u natrednom periodu posvetiti veliku pažnju – zaključio je Bojović.

On je ocenio i da je zahvaljujući preventivnim aktivnostima Čačak “relativno dobro prošao“ prilikom obilnih padavina.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUroš Čarapić još dve godine u Borcu
Sledeći članakPreporuke ministarstva za štednju struje: Gasite svetla, kuvajte u ekspres loncu, temperatura gde boravite da ne bude veća od 21 stepen…

4 KOMENTARA

  1. Milan Bojovic samo prica price. Ko ce mu verovati? Po selima unisteni stari asfaltni putevi od prehodnih bujica, niko ne izlazi na teren, niti brine o tim ljudima na selu. Samo gde ima glasaca SNS je isplativo raditi i izgraditi.

  2. Stogodišnje kiše, praćene desetogodišnjim neodržavanjem kišne kanalizacije, mogu da rezultuju samo u hiljadugodišnjim poplavama. Nema druge.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here