Uhapšen Darko Šarić, tereti se za teško ubistvo, proizvodnju i promet droga, nošenje oružja…

0
552
Foto: KRIK

Narko diler Darko Šarić uhapšen u kućnom pritvoru u akciji MUP-a i evropske policije. Prema saopštenju MUP-a, uhapšeno je još pet članova kriminalne grupe, a prema pisanju medija, uhapšen je i Šarićev advokat Dejan Lazarević, pripadnici MUP-a, sudije Apelacionog suda – ukupno tridesetak ljudi.

Šarić je uhapšen u svojoj vili na Senjaku u Beogradu gde se od decembra nalazio u kućnom pritvoru.

MUP je potvrdio da je uhapšen u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije. Osim Šarića, uhapšeno je još “pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike“.

Prema saopštenju MUP-a, “oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja“.

Prema pisanju medija, Šarić se dovodi u vezu sa organizacijom ubistva pripadnika škaljarskog klana Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu, kao i sa nekim dešavanjima u Crnoj Gori. Sve te poslove Šarić obavljao iz kućnog pritvora, sa pet telefona od kojih su dva bila satelitska i skaj aplikacije.

Neki mediji takođe javljaju da su uhapšeni Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde koji je već bio u zatvoru zbog napada na policajca, a njegovo ime spomenuto je i u postupku za ubistvo Miloša Vidakovića, zatim Šarićev advokat Dejan Lazarević, koji je pravni zastupnik i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a da među uhapšenima ima i policajaca i troje sudija Apelacionog suda.

Decembra prošle godine Darku Šariću, prvostepeno osuđenom za međunarodni švers kokaina i pranje novca, ukinut je zatvorski i određen mu je kućni pritvor, po odluci Apelacionog suda u Beogradu. Šarić je u pritvoru bio od marta 2014. godine kada se predao nakon četiri godine bekstva.

Izvor: Večernje novosti, Vreme

Prethodni članakSa analize stigla 294 uzorka iz Moravičkog okruga, koronu ima svaka dvadeseta testirana osoba
Sledeći članak“Inflatorna aždaja se probudila i proždire plate i penzije u Srbiji“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here