Ultimatum opozicije: Ostavke čelnika RTS, RTV i REM ili veliki protest u Beogradu 13. aprila

4
464
Sa jednog od protestnih okupljanja u Beogradu

Potpisnici „Sporazuma sa narodom“ saopštili su danas da zahtevaju odlazak aktuelnog režima i slobodne izbori na svim nivoima, za šta su vlastima dali rok od 30 dana. U slučaju da se režim ogluši i o ove zahteve, 13. aprila organizovaće veliki narodni protest u Beogradu, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiji.

Građani Srbije već tri meseca protestuju u preko 90 gradova. Režim se oglušio o sve zahteve građana koji se odnose na medijske slobode, obračun sa kriminalom i zloupotrebama vlasti i transparentnost u rešavanju kosovskog pitanja. Dosta je sa ponižavanjem građana Srbije. Nemamo više vremena za čekanje. Vreme je da aktuleni režim ode da bi građanima bilo bolje – navode potpisnici Sporazuma.

Posle tri meseca velikih narodnih protesta protiv vlasti pod imenom „1 od 5 miliona“ u više od 90 gradova i opština u Srbiji, naveli su da imaju samo jedan zahtev: odlazak aktuelnog režima i slobodni izbori na svim nivoima.

Zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković. Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore – dodaje se.

Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a, navode, a novo rukovodstvo RTS i RTV mora da obezbedi objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima, a novi sastav REM mora da obezbedi poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih emitera.

Za ispunjavanje ovih zahteva vlastima dajemo rok od 30 dana. U slučaju da se režim ogluši i o ove zahteve, organizovaćemo 13. aprila veliki narodni protest u Beogradu, na koji ćemo pozvati građane iz cele Srbije. U međuvremenu nastavljamo punu podršku svim protestima „1 od 5 miliona“ koji se održavaju širom Srbije – poručili su oni.

Izvor: N1

Prethodni članakZorana Mihajlović sa čelnicima Moravičkog okruga: Gradnja autoputa Preljina-Požega počinje na proleće
Sledeći članakMajka i ćerka, organizatorke šverca skanka, osuđene na ukupno osam godina zatvora

4 KOMENTARA

  1. Ako bi Aleksandar Vučić podneo ostavku, po Ustavu, novi izbori za predsednika Republike bi morali biti održani u roku od 30 do 60 dana, što je mnogo kraće od 6 meseci.

  2. Da svi podnesu ostavke, vrate Djilasu da upravlja medijima, a onda na „postene“ izbore, a ako slucajno opet ne pobedimo, protesti dok nam ne priznaju da smo pobedili. A kad uzmemo vlast, onda cemo se medjusobno razracunati.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here