Uređuje se prolaz koji vodi od Gradskog šetališta do Rimskih termi

9
1957

ČAČAK – Vlada Republike Srbije utvrdila je javni interes za pribavljanje u javnu svojinu grada Čačka dela parcela i objekata koji se nalaze u prolazu ka Rimskim termama sa Gradskog šetališta.

Kako je objasnio gradonačelnik Milun Todorović, ovi planski akti doneti su kako bi se obezbedio prilaz ovom značajnom lokalitetu i sa strane Gradskog šetališta.

Postojeći prolaz između apoteke i nekadašnje zgrade SDK, a sada Poreske uprave, nije bilo vlasništvo grada. Iako u strogom centru grada, objetkti koji se nalaze u prolazu potpuno su ruinirani i devastirani.

Sada se ovom odlukom grada i Vlade stvorila mogućnost da privedemo u javnu svojimu zemljište i objekte koji se nalaze u prolazu. Te objekte treba da uklonimo, da prostor parterno uredimo i da napravimo ceo prolaz, odnosno pristup Rimskim termama sa Gradskog šetališta. Ući ćemo u realizaciju i parternog uređenja od Gradskog šetališta do Gradske biblioteke, same “gradske rupe“ i čitavog tog dela pešačke zone. Savim je logično da i sa Gradskog šetališta, a ne samo sa Rimskog trga posetioci mogu da dođu do Rimskih termi i pristupe tom lokalitetu. Ovo je samo odluka o planskom aktu, o pribavljanju u svojinu zemljišta i objekata. Onda idemo u izradu projektno-tehničke dokumentacije, a potom i u rušenje objekata i uređenje tog prostora – istakao je Milun Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOdržana onlajn konferencija “Čačak – nacionalna prestonica kulture 2023.“
Sledeći članakNa poslaničkoj listi “Moramo“ dvoje Čačana i čak osmoro Milanovčana

9 KOMENTARA

  1. Da li je moguće da za svaku ideju, posao, ima negativnih komentara. Kao da se ništa ne vidi, već kad počne nešto da se radi to ispliva. Samo se udaraju klinovi u točkove. Toliko smo podli.

  2. Rade prolaze od 20 metara a cena se naravno krije, nemoj da bude samo kao kod socijalnih stanova gde ce m2 kostati puta 5 2.150evra/m2 tacnije.

  3. Sredite i onu ruinu od zastakljene bašte Dolce Vite pored Rajfazen banke. Ono je sramota da onako stoji u centru grada i zaklanja predivnu zgradu u pozadini

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here