Uručeni sertifikati polaznicima obuke za zavarivače

0
221

ČAČAK – Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) – Filijala Čačak, uručili su danas 13 sertifikata polaznicima obuke za zavarivače.

Obuka za zavarivače sa atestom realizovana je u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje“ i uključivala je lica iz kategorija teže zapošljivih, bez kvalifikacije i dugoročno nezaposlene.

Sa evidencije nezaposlenih u Čačku, Ivanjici, Gornjem Milanovcu i Lučanima, 13 polaznika je pohađalo tromesečnu obuku u organizaciji NSZ, Mokrogorske škole menadžmenta, Akademije „Oksford“ i DOO „Alpero“.

Obuke za tržište rada su jedna od značajnih mera aktivne politike zapošljavanja i sprovode se u cilju podizanja nivoa konkurentnosti nezaposlenih lica.

Dragomir Milošević, jedan je od polaznika obuke za zavarivače, na evidenciji NSZ bio više od 15 godina.

Obuka je trajala dva meseca, polagali smo atest. Nije bilo teško za one koji su hteli da uče, budu uporni da dolaze na praksu. Očekujem sada da ću lakše pronaći posao – rekao je Milošević.

Zoran Obradović iz Gornjeg Milanovca završio je za metalo strugara. Tri godine je radio za Azvirt prilikom gradnje auto-puta.

Kako kaže, nije bio previše na evidenciji NSZ, ali je izrazio nadu da će mu ova obuka omogućiti brži pronalazak posla.

Sa istim ciljem je obuka za zavarivače realizovana u više filijala NSZ u Srbiji.

Načelnik Odeljenja za razvoj preduzetništva, programe zapošljavanja, obrazovanje i obuku NSZ, Nikola Vojinović, navodi da su pored obuke za tržište rada finansirane i obuke za poznatog poslodavca, programi subvencije poslodavcima na novootvorenim radnim mestima i podrška nezaposlenim licima za samozapošljavanje.

Na tržištu rada postoji potreba za zavarivačima sa atestom. Ova obuka sigurno će doprineti da se lakše pronađe zaposlenje i da se u što kraćem roku odgovori na potrebe poslodavaca – istakao je on.

Dodaje i da postoje obuke za frizere, kozmetičare, poslastičare, aranžere cveća, kao i obuke za invalidna lica.

Izvor: MNA

Prethodni članakBorac slavio u derbiju i ostao na vrhu tabele ABA2 lige
Sledeći članakGrad raspisao konkurs za stipendije u narednoj godini: Nepromenjeni mesečni iznosi za studente i učenike

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here