Uručenjem pomoći porodici Bajić počelo obeležavanje “Nedelje Crvenog krsta“

0
619

ČAČAK – Organizacija Crvenog krsta u Čačku započela je danas obeležavanje “Nedelje Crvenog krsta“, koja traje od 8. do 15. maja i sprovešće se pod sloganom “Zajedno činimo svet humanijim“.

Crveni krst u Čačku brojne aktivnosti počeo je posetom četvroročlanoj porodici Bajić kojoj je uručena pomoć prikupljena humanitarnom akcijom volontera.

U toku aktivnosti “Vaskršnja radost za sve“, u kojoj su učestvovali volonteri Crvenog krsta uz pomoć dece iz vrtića objedinjenih u PU “Moje detinjstvo“, prikupljeno je 76.000 dinara pomoći za Bajiće. Sredstva su uplaćena na račun oca Rodoljuba koji samostalno brine o svoje troje dece uzrasta 10, 12 i 14 godina – rekla je sekretar Crvenog krsta Nataša Cvijović.

U poseti podstanarskom domu Bajića u čačanskom naselju Kulinovci, pored predstavnika Crvenog krsta bili su volonteri Katarina i Nenad koji su učestvovali u prikupljanju pomoći, a danas su uručeni i robni pokloni.

Veoma je dobar osećaj učiniti da se drugi osećaju dobro – stav je čačanskih volontera koji će čitave sedmice imati brojne humane aktivnosti zajedno sa zaposlenima u Crvenom krstu.

Ovom prilikom, najstarijem Lazaru, inače mladom fudbaleru, uručen je novčani poklon donatorke D.T, koja je sredstva opredelila za kupovinu kopački.

Volonteri Crvenog krsta planiraju da uz pomoć ljudi dobre volje pokrenu širu akciju za Bajiće kako bi se rešili egzistencijalni problemi ove porodice.

U “Nedelji Crvenog krsta“ planirane su posete udruženjima, osobama na selu koje su u stanju socijalne potrebe, kao i akcije dobrovoljnog davanja krvi, predavanja namenjena srednjoškolcima.

Crveni krst je mesto za ljude dobre volje koji žele da na bilo koji način ukažu pažnju i pomoć onima kojima je to potrebno. Vrata Crvenog krsta su otvorena za sve građane – rekla je Cvijović, zahvalivši se donatorima, volonterima, lokalnoj samoupravi i svima koji na bilo koji način doprinose da grad Čačak bude sredina prepoznatljiva “po velikom broju plemenitih i dobrih ljudi“.

Crveni krst u Čačku u ponedeljak, 9. maja, u 12 sati prirediće izložbu fotografija istorije čačanskog Crvenog krsta.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Mortus pijan“ vozio čačanskim ulicama: Alkoholni rekorder “naduvao“ 3,95 promila
Sledeći članakPreminuo novinar i urednik Veselin Vesa Simonović

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here