Uskoro počinje rekonstrukcija gradskog bedema, betonske ploče umesto asfalta

12
1211

ČAČAK – Kompletna rekonstrukcija gradskog bedema biće sasvim sigurno završena do kraja ove kalendarske godine, najavio je pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

Prema njegovim rečima, omiljeno šetalište Čačana dobiće potpuno novi izgled, budući da je projektnim rešenjem predviđeno da bedem umesto asfaltom bude prekriven betonskim pločama.

Postavljanje betonskih ploča, što je projektant predložio, a mi prihvatili kao najbolje moguće rešenje, omogućiće korišćenje bedema tokom samog izvođenja radova. Radovi će se izvoditi na deonicama od 20 do 30 metara. Nakon toga sledi postavljanje mobilijara, većeg broja klupa i kanti za smeće. Projekat osvetljenja bedema podrazumeva štedljivu led rasvetu, sa mnogo većim brojem sijaličnih mesta nego što je trenutno stanje, tako da će gradski bedem biti značajno bolje i lepše osvetljen. Imaće i veći broj klupa, koje će biti van pešačke staze. Šetalaišna staza biće široka dva metra – naglasio je Bojović u izjavi za televiziju “Galaksija 32“.

Projektantska vrednost je 27 miliona dinara za rekonstrukciju čitave konstrukcije gradskog bedema u dužini od 1.500 metara, uz postavljanje betonskih ploča, ivičnjaka, kao i rasvete koja će koštati 7 miliona.

Da bi procedura odabira izvođača uopšte mogla da počne, neophodno je da bude usvojen rebalans budžeta.

Mora se sačekati rebalans budžeta da bi se administrativno planirana i nedostajuća finansijska sredstva. Kreditno finansiranje iznosi 10 miliona dinara, a nedostajuća sredstva od tri miliona morama obezbediti rebalansom, ovog meseca. Nakon toga će biti raspisana javna nabavka, izabrati izvođača i ti radovi će svakako biti završei tokom ove godine – najavljuje Bojović.

Bojović naglašava da će čitavo područje od Sportskog centra “Mladoost“ do hale KK Borac biti zaokružena ambijentalna celina, a na ovaj način grad će, kako ističe, dobiti još jednu reprezentativnu, potpuno rekonstruisanu lokaciju

Izvor: Morava info, TV Galaksija 32

Prethodni članakPreko 700 trkača na Prvom čačanskom polumaratonu, pogledajte trasu trke
Sledeći članakGornji Milanovac domaćin 47. Sabora narodnog stvaralaštva Srbije

12 KOMENTARA

  1. Pranje para.
    Bolje pomognite penzionerima sa malim primanjima,kao i deci.
    Mnogo ljudi gladuje,a vi cete da se talite sa poznatim firmama.
    Korupcija u Srbiji cveta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here