Večeras predavanje “Planinarenje kao ogledalo života“

0
212

ČAČAK – U Klubu Kulturnog centra Čačak večeras (sreda, 10. april) od 19:30 biće održano predavanje “Planinarstvo kao ogledalo života“ i predstavljanje knjige “Put“, autora i alpiniste Nejca Zaplotnika.

Planinarenje nije besciljno lutanje po brdima i osvajanje već osvojenih vrhova. Naprotiv, planinarstvo je način i stil života, niz aktivnosti koje savremenom čoveku život čine ugodnijim, zanimljivijim i nadasve lepšim. Biti planinar znači upoznavati lepote planete na kojoj živimo, uživati u prelepim gorskim vidicima, sticati nove prijatelje i voditi aktivan i zdrav način života.

U drugom delu programa, biće predstavljena autobiografska knjiga Jerneja Nejca Zaplotnika “Put“, jednog od najboljih jugoslovenskih, slovenačkih i svetskih alpinista koji je u ovoj knjizi opisao planinarstvo kao suštinu života, a život je okončao na način kako je i živeo – u pokretu i snovima, nestajući u ledenoj lavini na Himalajskom vrhu Manaslu.

Gosti: Andrej Štremfelj, jugoslovenski i slovenački alpinista, Siniša Vujić, urednik i instruktor alpinizma, i Dušanka Tomić, prevodilac i planinar.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOsetnije zahlađenje polovinom meseca, kakvo nas vreme očekuje za 1. maj i Uskrs
Sledeći članakGlavna nagrada 17. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature odlazi u Severnu Makedoniju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here