Osetnije zahlađenje polovinom meseca, kakvo nas vreme očekuje za 1. maj i Uskrs

0
711
Foto: Gordana Pejić/Fejsbuk grupa Fotografije Čačka i okoline

Prema najnovijim vremenskim prognozama, sunčano i toplo vreme neće još dugo potrajati, i već naredne sedmice, od 16. apirla, očekuje se jače zahlađenje.

Meteorolog Ivan Ristić kaže za „Blic“, da će posle pogoršanja vremena koje počinje sledeće nedelje uslediti period prosečnih temperatura za april i za praznike očekuje porast dnevnih maksimalnih temperatura, sunčano i toplije vreme.

Prema sadašnjim izgledima, kraj aprila i sam početak maja, kao i dani oko Uskrsa biće u znaku letnjih temperatura od oko 25 i više stepeni, a posle praznika sledi još jače otopljenje. Toplo vreme u maju moglo bi povremeno da pokvare lokalni pljuskovi i kiša.

  • Zahlađenje koje nam stiže od utorka 16. aprila bi moglo da potraje do kraja te nedelje. Temperature će biti između 10 i 15 stepeni, a već sledeće nedelje temperature će se vratiti na normalne za april, 15-20 stepeni, ali će i dalje biti uslova za prolazna naoblačenja sa kišom. Za kraj aprila i praznike, očekuje se porast temperatura. Idemo na prosečne majske temperature, između 20 -25 stepeni, ponovo će biti relativno toplo. Ali, pošto je maj najkišovitiji mesec ima uslova da povremeno bude kiše, lokalnih pljuskova sa grmljavinom – kaže Ivan Ristić.

Izvor: Blic

Prethodni članakPre 25 godina započela Bitka za Košare: Poginulo 108 vojnika, ali granica nije pala
Sledeći članakVečeras predavanje “Planinarenje kao ogledalo života“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here