Veliko priznanje za čačansku atletičarku: Ivana Ilić ponovo najbolja mlađa juniorka Srbije

0
413

ČAČAK – Članica AK ČAAK, sprinterka Ivana Ilić, proglašena je za najbolju mlađu juniorku u Srbiji na prigodnoj svečanosti koju je upriličio Atletski savez Srbije.

Ivana sa predsednikom ASS Slobodanom Brankovićem

Tom prilikom proglašeni su najbolji atletičari Srbije u 2019. godini u svojim uzrasnim kategorijama. Ivana Ilić potvrdila je svoju dominaciju, budući da je u kategoriji mlađih juniorki bila najbolja i prethodne sezone.

Šest najuspešnijih atletičarki po starosnim kategorijama su Ivana Španović, Milica Gardašević, Ivana Đurić, Ivana Ilić, Adrijana Vilagoš i Saima Murić.

Mladoj sprinterki čestitala najbolja srpska atletičarka svih vremena Ivana Španović

Samo dan nakon dodele prestižnog priznanja usledilo je Prvenstvo Srbije za seniore u dvorani. Nastup Ivane Ilić bio je najbolji u ovoj godini, iako je zbog greške sudija prilično oštećena.

Već u kvalifikacijama trke na 60 metara Ivana je istrčala najbolju trku u ovoj sezoni, a verovatno i u dosadašnjoj karijeri, zauzevši drugo mesto iza najbolje srpske sprinterke Milane Tirnanić (Crvena zvezda). Nažalost došlo je do sudijske greške u merenju rezultata, pa je trka poništena, ali samo za ovu grupu, pa su ostale grupe imale dosta veću pauzu do finala i manji napor. Usledila je nova trka nakon 30 minuta, u kojoj je takođe zauzela drugo mesto, izjednačila svoj lični rekord (7,72) i izborila plasman u finale. Finale je održano nakon 45 minuta. I pored toga što je finalna trka za Ivanu bila treća uz kratko vreme oporavka, dok je za većinu finalistkinja bila druga, pokazala je visok nivo pripremljenosti i forme. Sjajno treće mesto, uz novi lični rekord (7,71). To je svakako nagrada za veliko zalaganje i požrtvovanost koju pokazuje na treninzima – rekao je Ivanin trener Dragan Dukanac.

Bronza na državnom dvoranskom prvenstvu

Već u ponedeljak iz ASS je stiglo novo priznanje za AK ČAAK, pošto će Ivana Ilić imati veliku čast da brani boje Srbije na predstojećem juniorskom Prvenstvu Balkana u trci na 60 metara.

Pored Ivane u Istanbul će putovati i trener Dukanac kao deo stručnog štaba.

Za Ivanu će ovo biti veliko sportsko iskušenje, mi radimo u veoma skromnim i za ovu disciplinu gotovo nikakvim uslovima. Primetan je ogroman napredak u srpskom sprintu posle izgradnje Atletske dvorane, ali to koristi atletičarima iz Beograda i okoline, zato je senzacija kada se pojavi neko poput Ivane. Na predstojećem Prvenstvu Balkana od Ivane očekujem veliku borbenost koju pokazuje uvek kada je teško. S obzirom da je ulazna godina juniorki i da 60 metara nije njena primarna disciplina, u Istanbulu je sve moguće. Ukoliko uspe da se vrati sa medaljom, to bi bio veliki uspeh, jer u ovom trenutku u kategoriji juniorki ima osmi rezultat na Balkanu. Karakteristično za Prvenstvo Balkana u atletici je da sada Balkansku atletsku federaciju čine 23 zemlje, pa su tu mnogi koji nemaju geografsku vezu sa Balkanom, kao na primer Austrija, Izrael, San Marino, Jermenija, Ukrajina, Gruzija, Moldavija… – ističe Dukanac.

Izvor: Morava info

Prethodni članakObradović: Dačić dobro zna s kim je pričao kada je rekao da Vučić nije normalan
Sledeći članakIN MEMORIAM: Dragoljub Žarković, urednik nedeljnika “Vreme“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here