Velimir Ilić: “Mali Šengen“ otvara put Albancima da parama stečenim kriminalom kupuju po Srbiji

2
684

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da je ulazak Srbije u “mali Šengen“ put u destabilizaciju Srbije.

Prema njegovim rečima, greške koje sada čini aktuelna vlast neće moći nikada da se isprave.

Ulazak u “mali Šengen“ vodi ka destabilizaciji Srbije. Time se otvara put Albancima da svojim kapitalom i kriminalno stečenim parama kupuju resurse po Srbiji. Umesto da ojačava Srbiju, predsednik ulazi u priču koja je pogubna po Srbiju. Nameće celoj Srbiji ono što se dešavalo sa Kosovom pre nekoliko decenija. Onako kako su nam okupirali Kosovo, imaćemo okupaciju Srbije i toga građani Srbije moraju da budu svesni onoga što nas čeka, ako nam se desi da uđemo u tu priču – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je Srbija nekoliko puta bila u istoriji u “nezavidnoj situaciji i da je uvek ulazila u priče koje su joj išle na štetu“.

Mi uporno imamo političare koji rade na štetu Srbije. Ove odluke ne smeju da budu odluka jednog čoveka, to mora da bude nešto o čemu će se izjasniti građani Srbije na referendumu, o čemu će se izjasniti institucije. Ovo je za Srbiju biti ili ne biti. Narodni blok poziva sve stranke opozicije kojima je do očuvanja Srbije i nacionalnih interesa da stanemo u jedan front, da se izborimo zajedno – rekao je Ilić.

On je kazao da je predsednik Srbije bio u Tirani sa Milom Đukanovićem dok su se u Crnoj Gori branile srpske svetinje i njihova imovina.

A onda je predsednik Srbije rekao gostujući na nekoj televiziji da je crkva u Crnoj Gori starija od države, pa su posle iz Predsedništva stizala objašnjenja da se to ispegla. Vučić radi protiv Srba i Srbije i umesto da zaštiti Srbe i imovinu SPC u Crnoj Gori on daje takve izjave. Sve sam više ubeđen da on nije deo ovog naroda – rekao je Ilić.

General Momir Stojanović, čiji je Pokret “Iskreno za Niš“ deo Narodnog bloka, u kome je i Nova Srbija, istakao je da je jasno da dogovor o “malom Šengenu“ nisu napravile zemlje koje u njega ulaze, nego da on dolazi iz sasvim drugog centra moći.

Američka agencija Ifimes uradila je detaljnu studiju zašto bi trebalo napraviti “mali Šengen“. U toj studiji, koju osnivači “malog Šengena“ sprovode u delo, jasno piše da na početku najveću dobit treba da ima Severna Makedonija, a zatim Albanija, pa Srbija na kraju. U stvari, Srbija je samo na gubitku i od tog udruživanja će imati samo štetu – kazao je Stojanović.

On je ocenio da je to “uvođenje Srbije na mala vrata u NATO, jer su zemlje s kojima ulazi u savez članice NATO pakta“.

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta koji je deo Narodnog bloka Miroslav Parović ocenio je da bi ulazak u “mali Šengen“ bio ulazak u labavu konfederaciju na koju bi Srbija prenela deo svog suvereniteta.

On je dodao da je “jasno zašto taj savez nema podršku evropskih zemalja“, istakavši da se “radi o zemljama koje su ogrezle u kriminal, pa bi to otvorilo veći prostor za procvat kriminala, a samim tim stavranje “malog Šengena“ vodilo i u destabilizaciju i čitave srednje Evrope.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVidaković: Neće biti poremećaja proizvodnje u pogonu Kuglična vretena
Sledeći članakU Institutu za voćarstvo stvorena osamnaesta sorta šljive

2 KOMENTARA

  1. Po Cacku vec kruzi prica o naseljavanju Siptara po novosagradjenim soliterima, po sistemu koji je poznat u Nisi i okolini. Dakle, Siptari daju novac „na zajam“ nekim nasim sugradjanima, a oni za taj novac kupuju novoizgradjene stanove. Kada za to dodje vreme, tuzice ih za dug te im uzeti stanove, kojima su garantovali pozajmicu. Prica se da se tako kupuju citavi spratovi, pa i vise. Ja licno sam sklon da u to poverujem. Kako inace, objasniti nezasitu potrebu za stanovima, kad se zna da Cacak godisnje gubi oko 1000 stanovnika. Kome se onda prodaju ti stanovi?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here