Velimir Ilić: Moramo se boriti protiv pljačke i zelenašenja koje sprovode izvršitelji

1
402

ČAČAK – Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić optužio je danas sudske izvršitelje da se ponašaju “bahato“ “pljačkaški“ i ocenio da gradjani više nisu sigurni da će sačuvati svoju imovinu.

Mi imamo jednu veliku nesreću u Srbiji od kada su uvedeni sudski izvršitelji. Sudskih izvršitelja ima u svim gradovima i oni se ponašaju tako bahato, zelenaški, pljačkaški. Oni u sprezi sa sudom i bez pravosnažne presude oduzimaju i prodaju gradjanima imovinu. Niko više nije siguran do kada će imati kola, stan, novac na bankovnom računu – rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Čačku.

Ilić je istako da on pet godina ima “konstantna izvršenja“ kao privatno lice i kao odgovorno lice u stranci, a da ne zna tačno “ni zbog čega se ta izvršenja sprovode ni koliko ih i do kada ima“.

Pet godina primam samo trećinu plate zbog konstatntih izvršenja , a da niko ni u sudu, ni u tužilaštvu, ni u kancelariji izvršitelja ne može da mi kaže koliko ukupno imam tih izvšenja i do kada će da traju – rekao je Ilić.

On je dodao da mu stižu kazne za sudske presude čijim sudjenjima nije ni prisustvovao jer mu nisu dostavljani pozivi za ročište, sa obrazloženjem da je “pokušano dostavljenje“.

Ilić je rekao da mu stižu i izvšenja vezana za stranku, za koja ne zna odakle su, navodeći kao primer da mu je iz Novog Sada stiglo izvršenje za zakup stranačkih prostorija u tom gradu koje Nova Srbija nije zakupila ni koristila.

On je rekao da će Nova Srbija početi sa prikupljanjem potpisa za peticiju kojom će tražiti da se “zaustavi pljačka građana od strane izvršitelja“ i pozvao građane da to podrže.

Izvor: Beta

Prethodni članakNovi Zakon o trgovini: Odzvonilo lažnim sniženjima
Sledeći članakMihajlović: Autoput Čačak – Obrenovac definitivno se otvara 18. avgusta

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here