Violeta Marković: Nećemo dozvoliti da afera o subspecijalizaciji dr Tanje Stovrag zastari

6
629

ČAČAK – Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković izjavila je da ta stranka neće odustati od “isterivanja pravde“ u slučaju subspecijalizacije za bivšu koleginicu iz GG “Za napredniji Čačak“ dr Tanju Stovrag.

Krivična prijava zbog korupcije podneta pre 11 meseci: Violeta Marković

Marković je podsetila da je krajem decembra čačanskoj policiji, Osnovnom i Više tužilaštvu, kao i posebnom Odeljenju za suzbijanju korupcije u Kraljevu. podneta krivična prijava protiv Stovrag, jer je javno izjavila da je prelazak iz grupe građana “Za napredniji Čačak” u Srpsku naprednu stranku “najčasnija moguća trgovina”.

Kako kaže, jedino što im je odgovoreno je da su “provere u toku“.

Već 11 meseci prošlo je otkako smo predali krivičnu prijavu, a u međuvremenu direktor bolnice je sa istom dokumentacijom, sa istim papirima dr Stovrag ponovo je poslao na subspecijalizaciju. Ove stvari neće zastariti, a apsolutno sam sigurna da mi od isterivanja pravde nećemo odustati – istakla je Violeta Marković.

Ona je podsetila da je dr Tanja Stovrag ponovo poslata na subspecijalizaciju u Beograd, iako je ta vrsta stručnog usavršavanja, “zbog niza nepravilnosti“, prekinuta u februaru ove godine.

U međuvremenu, kako tvrdi Marković, iz Ministarstva zdravlja stigao je dokument u kome se ponovo nalazi isto rešenje o subspecijalizaciji, i to bez pečata i potpisa ministra, kao i bez imena dr Tanje Stovrag da se baš ona upućuje na substpevijalizaciju.

Ovo je jedan opšti formular bez ikakvih ličnih podataka. Pitam se da li ovakav dokument stigne u Opštu bolnicu u Čačak, pa onda direktor po svojoj volji upiše ime i prezime doktora koji su mu dovoljno simpatični da ih šalje na specijalizacije ili subspecijalizacije – navela je lokalna zvaničnica Narodne stranke.

Na subspecijalizaciji u Beogradu: Dr Tanja Stovrag

Predsednik Gradskog odbora ove stranke Aleksandar Radojević izjavio je de je Državna revizorska institucija objavila svoj izveštaj o radu čačanske Opšte bolnice, u kom navodi da se “mišljenje iskazuje sa rezervom, a to znači da postoje značajna kršenja zakona i nedostaci”.

Prema njegovim rečima, u izveštaju, koji je objavljen na 70 strana, navodi se da 34,5 miliona dinara nije “pokriveno” papirima.

Radojević je podsetio da je Sindikat zaposlenih u bolnici tužio direktora te ustanove i da je proces u toku.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Tiffany“: Slavimo ljubav i modu!
Sledeći članakČačak u novembru dobija moderan atletski stadion, održavaće se i međunarodna takmičenja

6 KOMENTARA

  1. A sta ce Violeta mora od neceg da prima platu a to je njen jezik…Kao da je silne skole zavrsila pametnica..Ostavi skolovane ljude da napreduju…

  2. Tref poređenje ti je stvarno glupo.Zar zelja za licnim uspehom i nadam se uspesne karijere moze da se poredi sa onim nesrecnim događajem iz Lucana.

    • Sve je to isti motiv i poriv, samo je nekom napredak u karijeri da viljuškar zameni kamionom, a nekom subspecijalizacija. Baraba je baraba, samo je pitanje cene.

  3. Sta ova zena u zivotu radi sem sto stalno ima nesto protiv nekoga.Pusti doktorku Tanju da se zena usavrsava da leci ovaj bolesni narod nemoj samo kukumakati.Zar nije pozitivno da neko hoce da bude uspesan u svom pozivu a ne da napusti svoj humani poziv i postane prosecni politicar(kao dr.Radojevic).

    • Pa da. Kad su se ovi iz Lucana odrekli mrtvih kolega zarad sitnih privilegija, sto se ona ne bi odrekla stranke i biraca zarad slicnih stvari. Prosto ko pasulj.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here