Violeta Marković: Poskupljenje taksi prevoza za 20 odsto direktan udar na džep Čačana

6
671

ČAČAK – Odluka lokalne vlasti da o poskupljenju taksi prevoza za 20 odsto, koju moraju da poštuju sva taksi udruženja u gradu, direktan je udar na džep građana Čačka, ocenila je potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković.

Ona je podsetilča da je cilj donošenja Zakona o saobraćaju u oblasti taksi prevoza bio da se reguliše ova vrsta usluge i da se suzbije siva ekonomija u okviru taksi prevoza.

Šta je naš grad uradio? On je odredio jedinstvenu cenu i time odredio da sva taksi vozila moraju da voze po toj istoj ceni, bez obzira što bi neko mogao da vozi i po nižoj. Dakle, ne koriste svi taksisti isto gorivo, neki koriste jeftinije varijante, ne koriste svi iste automobile, neki automobili troše znatno manje, ne koriste svi kredite da imaju nove automobile, pa onda ako je to automobil starije proizvodnje i ne plaća se nikakav kredit oni imaju uslova da voze jeftinije. Time što su odredili jedinstvenu cenu direktno su ušli u džep građanima Čačka, jer građani nemaju uslova da biraju da li će se u udruženju ili kod taksiste koji daje jeftiniju cenu – navela je Marković.

Ona je istakla da nisu svi građani koji koriste taksi prevoz ljudi sa dubokim džepom, već da postoje žitelji ovog grada koji su prinuđeni da koriste tu vrstu javnog prevoza.

Mnoge osobe sa invaliditetom, koje uprkos tome što imaju mogućnost da koriste besplatan autobuski prevoz često ne mogu da ga koriste, pa su prinuđeni da se voze taksijem. Mnogi koji imaju ozbiljne zdravstvene probleme moraju da koriste taksi prevoz. Dakle postoje građani koji su prinuđeni da koriste tu vrstu prevoza i ovim će se dovesti u pitanje 20 odsto skuplji taksi prevoz u odnosu na prethodnu odluku. To je, definitivno, veliki zalazak u džep građana – zaključila je Violeta Marković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRođendanski dodatni popusti u “Vitorogu“!
Sledeći članakU bolnici nema hospitalizovanih kovid pacijenata, manje i novozaraženih

6 KOMENTARA

  1. Violeta od kada se vi vozite taxijem???????Ne treba biti svastarica u politici,a vi se gospodjo razumete u sve i prava je steta da tako jedan potencijal se davi u cacanskoj dolini

  2. Gospodja je portparol Pink taxia,ili je u bliskom srodstvu sa vlasnikom Pink taxia,kad ga ovoliko brani i sekira se za gradjane.Samo da podsetim zaboravne da je taj isti vlasnik Pink taxia krajem prosla godine molo sva udruzenja da se podignu cene starta i km,i svi su ga poslusali,a sad kao on brine za gradjane.On brine za svoj dzep,jer mu je dosta vlasnika povuklo vozila iz udruzenja.Vlasnik Pink taxia je GROBAR CACANSKOG TAXIA.

    • Znamo mi sta je poskupelo i bez nje…Nego bi ona trebala kao neko ko pretenduje na vlast u Cacku da postavi pitanje javnog prevoza u Cacku i monopolske pozicije Autoprevoza…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here