Violeta Marković prezentovala fakture za potrošenih 80.000 evra u kafanama iz gradskog budžeta Čačka

11
3151

ČAČAK – Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković objavila je danas fakture po kojima su gradski funkcioneri tokom decembra i januara navodno potrošili oko 10 miliona dinara ili oko 80.000 evra iz budžeta grada u čačanskim kafanama.

Marković je na konferenciji za novinare rekla da je sve fakture dobila po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja i da se iz tih dokumenata vidi da su gradski rukovodioci za 62 radna dana trošili po 150.000 dinara dnevno u kafanama.

 • Decembar je imao 23 radna dana, a oni su 21 radni dan, po tim fakturama, sedeli u kafani i pravili račune od po 50.000 dinara. Od ukupno 114 faktura koje su izdate za hranu u restoranima za dva meseca, 50 faktura je na iznose veće od 50.000 dinara. Za šest dana su potrošili četiri miliona dinara ili oko 35.000 evra u kafani, što je cena jednog stana ili manje kuće – rekla je Marković.

Ona je rekla da su gradski funkcioneri za posnu slavu Nikoljdan, 19. decembra, naručili pola tone roštilja za više od pola milona dinara.

 • Oni su to zaista pokušali i da sakriju, jer je na Nikoljdan, preduzetnička radnja kod koje su naručili roštilj, napravila tri fakture koje su platili u tri različita dana, ne bi li sakrili ono što su zaista radili – rekla je Marković.

Upitala je gradske funkcionere u Čačku ko je poručio pola tone mesa za Nikoljdan, ko ga je pojeo i ko je platio.

Po njenim rečima, preduzetnička radnja, kod koje je naručeno pola tone roštilja za Nikoljdan, je i za slavu Stevanjdan, 9. januara, izdala račune za naručeni roštilj u iznosu većem od 400.000 dinara.

 • Za dve slave, u dva dana, ta preduzetnička radnja napravi dve fakture na milion dinara, za 700 kilograma mešanog mesa – rekla je Marković.

Dodala je da su među izdatim fakturama i one iz restorana „kome je zabranjen rad i kome je isključena struja, koji radi na crno, na agregat“, i koji je izdao fakturu za poručen roštilj u iznosu od 50.000 dinara.

Ona je oceniila da je „malo verovatno“ da su gradski funkcioneri potrošili taj novac iz gradskog budžeta za kafane i da verovatno postoji „matrica za izvlačenje novca“.

 • To se jasno vidi iz 30 faktura koje su veće od 100.000 dinara. Među njima postoje i fakture restorana koji je samo u decembru izdao 21 fakturu koja je između 40.000 i 50.000 dinara – rekla je Marković.

Izvor: Beta

Prethodni članakTodorović o kafanskim računima: Iz Čačka nijedan gost neće otići gladan i žedan
Sledeći članakNestorović napustio pokret “Mi – Glas iz naroda“

11 KOMENTARA

 1. Bravo za Violetu.Nadam se da se neće završiti samo s pričom,već da će neko nesto preduzeti.Inace bi trebalo sve račune prekontrolisati u celoj Srbiji.Dosta više bahacenja na račun ovog napacenog naroda.

 2. Sram ih bilo koje su to sitne duše .Treba ispitati ko je koliko novaca uzeo i uhapsiti ovog kafedžiju za izdavanje lažnih računa.Što se Alek ne izjasni i za ovo kada se samo hvali i napada druge .U svakoj opštini ima po nešto .Eto u opštini Odžaci beoše neke razne afere oko nestanka određene svote novca, našli krivca ali mu alalili očigledno da zna štošta za druge koji su mažnjavali.Pa su tog poslali u Sečanj na službu a odande u B.Petrovac, pravi je stručnjak očigledno.

 3. Seik, evo malog casa iz
  pismenosti. Dakle,imena gradova, mesta, kao Lucani, Guca, pisu se velikim slovom. Kao i pocetno slovo reci posle tacke. Sve to se uci u prvom razredu OS. Zato, molim vas, opismenite se pa pisite. Ispadamo glupa, nepismena nacija. A to mi mnogo smeta.

 4. Nista bolje nije ni u opstini lucani.nafta koja JE bila planirana za ciscenje snega zavrsila JE u tankovima funkcionera sns.tocena JE nocu a restoran zvani toviliste u guci gde se hrane bankrotirao JE.

 5. Ovo je van svake pameti i rezona.
  Molim Vas pošaljite iz Beograda specijalne jedinice policije za borbu proiv kriminala.
  Blokirajte račun opštine dok se sve stavke neprovere
  Ako policija nepreduzme ništa ili se od strata krene sa opstrukcijom “poješće vuk magarca“
  U protivnom’bes gradjana može izači izvan kontrole.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here