Violeta Marković: Seku se zdrava stabla zarad interesa investitora

6
632

ČAČAK – Kako se budemo ophodili prema životnoj sredini takvu ćemo je ostaviti našoj deci, izjavila je danas potpredsednik Narodne stranke u Čačku Violeta Marković, ističući da se pitanje seče stabala, kao i zagađenje reka i vazduha što pre mora rešiti.

Marković je na konferenciji za medije rekla da su građani prethodnih godina, kao i Narodna stranka ukazali na brojne ekološke probleme poput zagađenja Čemernice, Despotovice, Dičine, Zapadne Morave, izlivanja fekalne kanalizacije u Ateničku reku.

Prema njenim rečima, analize uzorkovane vode su rađene u inostranstvu i pokazale su zagađenje

Postavlja se pitanje da li neke institucije rade svoj posao. Ukazivali smo i na posečena stabla u gradu, kao na primer u Veselina Milikića gde su sečena zdrava stabla. Iako su zasađena nova, naučno je dokazano da je potrebno više godina kako bi dostiga neki nivo u proizvodnji kiseonika – rekla je Marković.

Ona je istakla da nije poznato koliko je stabala u prethodne dve godine posečeno, ali ističe da se to radi zarad investitorskih interesa.

Sužavanjem ulica usporava se saobraćaj, a to se planira u Bate Jankovića. Tako se kvalitet vazduha neće popraviti. Podaci pokazuju da je zagađenje veće u centru grada, nego na kružnom putu gde se odvija teretni saobraćaj – konstatovala je Marković.

Marković navodi da tokom proteklih sedmica, kada je bilo izraženo zagađenje vazduha, nadležni nisu izašli sa određenim preporukama kako bi se pre svega zaštitile osetljive grupe stanovništva mala deca i osobe sa određenim zdravstvenim problemima.

Ne očekujemo da će gradska vlast moći da reši problem sa zagađenjem vazduha koji je prisutan na celom Balkanu, ali mogu da se daju određene preporuke kako da se građani zaštite i izbegnu takve situacije – istakla je ona.

Na pitanje novinara kako komentariše najavljenu gradnju zgrade na mestu gde se sada nalazi park u naselju Velika kolinija, Marković je izrazila nadu da će građani uspeti da odbrane svoj park

Upornost i podrška većeg bvroja građana biće rezultat uspeha – zaključila je Marković.

Izvor: MNA

Prethodni članakGradonačelnik Todorović uputio čestitku povodom Savindana
Sledeći članakŠvajcarci u NTP Čačak ulažu pola miliona franaka kroz projekat “Tehnopark Srbija 2”

6 KOMENTARA

  1. Majstori, „zarad“ nije srpska nego je hrvatska reč. Koristi se u Hrvatskoj, u većem delu Bosne i Hercegovine i u onim delovima Vojvodine u kojima ima hrvatskog življa. Odgovarajuće srpske reči istog značenja su: zbog, radi ili usled. Ako vam je već do odbrane srpstva, branite ga i očuvanjem maternjeg jezika.

  2. Kad covek malo analizira ove vase konferencije za stampu u polednjih par meseci ne moze da se otme utisku da samo zanovetate da bi se zvalo da nesto radite. Kakva je to opozicija?Zamislite ono kad neko sedi u zadnjem redu u bioskupu, gricka semenke i baca i pljucka ispred sebe. E takva ste vi opozicija! Jadni mi sa vama ako vi treba da nam sutra donesete neke pozitivne promene…

  3. Veliki strucnjak Violeta Markovic. Sta fali ulici pored parka.Sada je lepsa i funkcionalnija nego sto je bila. Ako se grad siri i razvija moras nekad i da poseces neko drvo. Nemojte vise sr…. sa tim drvecem. Ima drveca i zelenila pored Morave koliko hoces pa je sve y smecu, flasama, kesama. Sto ovi iz stranke ne dodju jednom da ociste obalu Morave kada toliko vole prirodu. Bilo je do sad nekoliko akcijs nesto nisam video nikog od njih da je dosao.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here