Violeta Marković uputila otvoreno pismo Aleksandru Maksimoviću

10
701

ČAČAK – Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković uputila je otvoreno pismo lokalnom funkcioneru SNS i zameniku predsednika Skuštine grada Aleksandru Maksimoviću.

Prenosimo ga u celosti i bez intervencija:

Gospodine Maksimoviću,
Žao mi je što Vam se ovako obraćam, jer da je neke sreće (a nije, krivicom vaše partije), pa da se javno suočimo i da narod vidi ko koje i kakve stavove brani. U tom slučaju, ne bih Vam se ovako obraćala.

Čujem da opet pričate jednu istu priču i vrtite staru mantru kako su blokade koje se širom Srbije organizuju od strane građana koji su nezadovoljni donošenjem Zakona o referendumu i Zakonom o ekspropijaciji u Skupštini RS politički protesti i da je narod koji tamo dolazi izmanipulisan. Čujem i da kažete da nema razloga da narod bude nezadovoljan radom SNS i da oni koji se bune ne znaju u stvari zašto se bune. Čula sam i da imate saznanja da neki članovi Vaše stranke imaju želju da se zalete kolima u masu, ali da je „direktiva stranke da se to ne radi“! Šta će biti kada bude drugačija direktiva stranke???!!! Čujem da me prozivate da sam i ja na protestima, da sam nekada bila član SNS, a sada opozicija i „kao neki ekološki aktivista…“

Pa, da Vam odgovorim gospodine Maksimoviću: i ja se Vas sećam iz SNS-a (mada se poznajemo od ranije, ali to nije tema ovog pisma, kako kažete, mali je ovo grad, svi se znaju), sećam se da ste dolazili u stranku biciklom, na kojoj je često pucala guma. Krpili ste stalno gumu, jer se nije imalo ni za novu. Danas su vaša tromesečna primanja od raznoraznih prinadležnosti dobijenih od stranke jednaka vrednosti koju država isplaćuje ljudima za oduzet hektar zemlje u Katrzi ili Obrvi za aerodrom, koji su isto uglavnom članovi ili glasači SNS-a. Očigledno je da je SNS nekome majka, a nekome maćeha, gospodine Maksimoviću! A da ne pominjem 5 (pet!) narodnih poslanika SNS-a iz Čačka koji su za takve zakone glasali!

Narod koji na barikade dolazi ne deli se više na to „ko je za koga glasao“ ili po boji kose ili boji očiju… Narod je stegla muka i jaram koji ste im nametnuli, a koji više ne mogu da podnesu!

Zakonom o ekspropijaciji može da se proglasi javni interes bilo kome i bilo gde, za ono što država utvrdi u roku od 5 dana! Rok za iseljenje je 38 dana!!! Zamislite jedno poljoprivredno domaćinstvo koje treba da iseli stoku, poljoprivredne mašine, priključne mašine, da skine sa njiva sve ono što je posejao u roku od 38 dana na neko drugo domaćinstvo!!! A da im vi za to platite šačicu dinara, a ako se sude, ko zna kada će pare dobiti! A to već na neki način i radite, i pre nego ste doneli zakon! Sram Vas bilo, gospodine Maksimoviću! Sram Vas bilo kada bilo šta izjavite iz te fotelje gde svi oblačite iste sakoe, svi dobijate iste stomake i mislite da su odborničke i poslaničke dužnosti ogledalce i karmin, ili ove „nova moda“ muške pantalone – helanke! Odlučuju o životu i seljaka i građana oni koji ne znaju da nabroje pet sela u okolini Čačka. Nažalost, nije drugačije ni u drugim gradovima. Nepristojno se oblačite, a još nepristojnije ponašate. Jezik vam je pogan i svađalački. Gurate narod u podele, dok vi punite džepove!

Šta se desilo sa obećanjima SNS-a da će rešiti sporne privatizacije o kojima je pričala Verica Barać? Šta se desilo sa „Belom knjigom“?Šta bi sa obećanjem da će SNS izvršiti reformu svih javnih preduzeća? Šte bi sa tvrdnjama da su banke ekstraprofiteri i da ćete im ograničiti kamate? Šta bi sa obećanjem da neće biti TV pretplate? Šta bi sa obećanjem da neće MMF upravljati ovde u Srbiji? Šta bi, na kraju, sa obećanjem da ćete zabraniti partijsko zapošljavanje???

Doduše, sećam se ja i kad je Aleksandar Vučić nosio jeftina odela firme „1.maj“ i „kineske naočare“ i tvrdio da jedini telefon koji ima je neko „staro sokoćalo“… A kad su krenuli da „ulaze“ u skupe automobile, državne (narodne) vile, dobijaju dobro plaćene funkcije, što dalje vodi ka zabreglim vratovima, postavljaju selfije sa skupih telefona, videla sam da to više nije moja opcija…

Imam jedan predlog za Vas, gospodine Maksimoviću: da ono mišljenje usvojeno na Skupštini grada Čačka po Vašoj inicijativi o zabrani rialiti programa predložite da se usvoji i sprovede sada, kada ste na poziciji člana Glavnog odbora SNS-a. Ili primanja i prinadležnosti više vrede od dobrobiti nacije?

Eto, po tome se razlikujemo. Ja od svojih verovanja ne odstupam i ne idem po tuđe mišljenje… I ne jurim ni za funkcijama, ni za prinadležnostima. A imam jednu želju i za nju se borim: da vam vidim leđa, politički. Ostalo neka sud i istražni organi obave, kada dođe vreme. Da ovaj narod progleda i prodiše…

Violeta Marković

Prethodni članakŠest firmi blokirano za iznose veće od tri milijarde dinara, među njima i jedna iz Čačka
Sledeći članakKoncert Beogradskog gudačkog kvarteta

10 KOMENTARA

  1. Lepo Violeta ovo napisa,ako si ti ovo napisala(sumnjam jos uvek nemas taj kapacitet,ali vreme radi za tebe)!!Pre 8. godine bila si najobicniji clan tog SNS-a,a onda si polako pocela da krcis sebi put i kada je doslo do raskola otisla si u GG Za Napredni Cacak.Koliko se secam ta grupa je bila samo pandam cacanskim Naprednjacima.Verovalo se da ce tadasnje rukovostvo Stranke iz Bgd-a vas da podrzi nakon izbora jer toboze u Cacku Dokror je bio neprevazidjen,dolazio je Dr Stefanovic da gasi pozar i postavio je ovu dvojicu Trifunovica i Parezanovica da vode SNS u Cacku.Udje u stranku i Ostoja,a sa njim i veca kolicina novca ,pa onda Kolec i vi shvatiste da od vas nece biti jista samo jedna sitna GG koja doduse napravi solidan rezultat u Cacku,kako je vreme prolazilo sve vise ste licili na jednu smesnu grupu koja je glumela opoziciju.Konacno dodjose predsednicki izbori kandidat Nikolic hoce nece da ponovo kandiduje,dodje Doktor i poce da se pravda kako se prica da se on dogovara da Jeremice,gde on i Vuk????I na kraju svi djuture kod njega u stranku.Elem sve ovo vi lepo pisete,ako vi to zaista pisete sumljam kao i vecina gradjana da cete bilo sta vi promeniti ako dodjete na vlast.Vuk dlaku menja ,ali cut nikad (JEDNOM NAPREDNJAK UVEK NAPREDNJAK)

  2. Ova vlast je uzasna i svakako treba da ode. Ali, jedno veliko ALI – ne da dodju ovakvi amaterski politicari koji pri tome imaju isti model ponasanja, samo su zamenili strane. Osvesceni narod ne veruje vlasti, ali ni ovim kriticarima jer ih poznaje i zna kako razmisljaju i deluju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here