Šest firmi blokirano za iznose veće od tri milijarde dinara, među njima i jedna iz Čačka

8
4697

ČAČAK – Narodna banka Srbije objavila je listu pravnih lica sa najvećim iznosom blokade računa u čijem vrhu je šest kompanija sa sumama duga većim od tri milijarde dinara.

Na osnovu preseka od 30. novembra lider po iznosu blokade je Ladinvest koji je blokiran za 3,68 milijardi dinara, a blokade veće od tri milijarde bez kamata imaju i FRA AD Čačak, Kilton, novosadska Agencija za krizni menadžment, Energa Gas and Power iz Beograda i Finam Skin.

Firme koje su blokirane za iznose između dve i tri milijarde su Industrija vode Aqua com, Luka Beograd i Magma prom.

U zoni blokada računa između milijardu i dve dinara je 14 kompanija, dok je na dnu liste 100 kompanija sa najvećim iznosom blokade računa firma iz Kaluđerice koja je blokirana za 345,1 milion dinara.

Za kompanije sa ove list objavljen je i broj dana nelikvidnosti koji iznosi od pet do 6.585 dana.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakPrvi put posle skoro četiri meseca bez prijema na kovid odeljenje čačanske bolnice, preminuo jedan pacijent
Sledeći članakVioleta Marković uputila otvoreno pismo Aleksandru Maksimoviću

8 KOMENTARA

 1. Dule Đelić treba da dobije ulicu,koja vodi pored FRA,svi radnici koji rade su časni i zašto generalizovati,alkoholičar ima svuda!Pilitičari i direktori su upropastili i ovu i sve firme koje više nepostoje,…

 2. Ovaj tekst mi smrdi mnogo, sto neobjavite koliki je dug fk Borca? FRA su unistili politicari i njihovi prijatelji na funkcijama sigurno je nisu radnici unistili !

 3. Za ove sa strane ne znam a za FRA ništa iznenađujuće. Tu je država davala godinama a ispade da je bacala u rupu bez dna. Većih neradnika, pijanaca Čačak imao nije. Šteta. Nekad izuzetna firma. A pokvariše je neljudi.

  • Moja majka je BILA radnik ove firme i ne konzumira alkohol, osim kada diže u slavu! Ostalo joj malo do penzije, a sad je samo statistički broj u NZS. Nije u redu da tako generalizujete…. Nije neradnik, nije iznosila mašine iz fabrike, ne pije alkohol, tako da nije u redu da tako vređate sve „đuture“. Ko je opljačkao fabriku i kome je direktor sada direktor i šta su radili prethodni direktori, to bi trebalo preispitati. Da su obezbeđivali posao, ne bi se imalo vremena za alkohol….

  • Stvarno je ruzno da ovako pisete i generalizujete stvari. Ja sam bivsi radnik i kap alkohola okusila nisam. A i ti sto su pili, pili su nesretnici zbog zlodela koje smo trpeli od direktora notornih alkoholicara decenijama. Oni su krali nase subvencije, kupovali deci i svalerkama stanove i pravili milionske racune po kafanama. Narod je hteo da radi. Itekako smo imali i dobrih i vrednih majstora i inzenjera i ekonomista u svakoj oblasti. Ali zbog obesti i alavosti pojedinaca smo dosli dovde. A da je nas radnik cenjen i dobar govori u prilog tome da su relatvno svi skoro nasli druge poslove. Ostaje samo da se borimo da dobijemo od drzave ono sto nam pripada a to su zaostale zarade i povezan radni staz.

  • Sram te bilo, dosta radnika znam iz te firme,ljudi za primer.
   A to ako ima neka pijanica, nije ni čudo sto pije.
   Pije od muke jer su rukovodeci kadrovi i drzava unistili tu fabriku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here