Violeta Marković: Vučić naredio prodaju zemljišta u vlasništvu lokalnih samouprava

15
1993

ČAČAK – Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković komentarisala je odluku Gradskog veća Čačka da se oglasi javna prodaja pet parcela gradskog zemljišta na različitim lokacijama u gradu.

Kako je portal Morava info objavio, prenoseći detalje iz javnog oglasa objavljenog na sajtu JKP “Gradac“, reč je o parcelama ukupne površine 31.108 kvadratnih metara, od kojih su dve namenjene stanogradnji, a tri gradnji privrednih kapaciteta.

Gradonačelnik Milun Todorović je ovaj postupak obrazložio time da grad nema interes da obavlja bilo koju delatnost, odnosno da je to dobro za punjenje budžeta, a niko ne brine o interesu građana. To je naređeno svim lokalnim samoupravama od strane Aleksandra Vučića pred izbore koji će biti održani sledeće godine – navela je Marković na konferenciji za novinare.

Ona se osvrnula na činjenicu da je jedna od parcela koje su na prodaju parking između hotela “Morava“ i Ulice Nikole Pašića. Tak parking, navela je Marković, koriste žitelji tog dela grada, podsetivši da je nešto dalje u tom delu grada građanima, kako je istakla, oduzet deo parka zbog izgradnje stambenog objekta, zbog čega su se već bunili.

Nije teško zaključiti da će tu nići kompleks od 10.000 metara kvadratnih, a kako će to uticati na kvalitet života, možemo samo pretpostaviti. Na “dobošu“ je i 1,1 hektar pijace u Ljubiću iako je ta površina bliska gradu i trebalo bi da je zadrži. Može se napraviti sajam, jer ga mi nemamo. SNS u Čačku se hvali svim i svačim, a ove informacije nisu objavljene ni na gradskom sajtu, pa pitamo zašto se to krije od naših sugrađana – zapitala je Marković.

Ona je naglasila da sve lokalne samouprave u Srbiji “naveliko prodaju zemljište, što je naredba jednog čoveka – predsednika države“, želeći time da pune budžete stvarajući lažnu sliku da nam nikada nije bilo bolje i da nam “cvetaju ruže“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakCrni niz bez kraja: U jednom danu sedmoro Čačana preminulo od korone
Sledeći članakIzdata građevinska dozvola za izgradnju Doma zdravlja u Ljubiću

15 KOMENTARA

  1. To je razlog što najviše pratim portal Moravainfo je objektivan, umeren. Nije ostrašćeni. Mogu čak reći kulturan. Iskusio sam da nekoliko mojih komentara nije emitovano. Imaju pravo. Nema ljutnje.

  2. PAMETNICE jedna. Tvoj rad je samo jezikom a na delu te nema nigde. Radi zeno nesto. Doprinesi ovoj zemlji. A u stvari koje ova ŽENA I čime se ona bavi????

  3. A kada je ona šta radila sem što je išla iz stranke u stranku. Njeni hvalospevi o SNSu do pre par godina bili su svakodnevni. Izbacili je iz stranke i sad bi ponovo da džabalebari po gradu. Neka neko napiše šta je ona ikada radila od poslova ne računajući stranačke po raznoraznim strankama. Iskreno, nikada ništa. I takvi da vode grad. Tužno, baš tužno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here