Virusolog Jovanović: Neophodno zatvaranje ugostiteljskih objekata, situacija alarmantna

17
1210

Virusolog i profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu Tanja Jovanović izjavila je da je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna i da je potrebno uvesti restriktivne mere.

Jovanovićeva je za RTS rekla da posle 17 časova treba zatvoriti ugostiteljske objekte, a ostaviti prehrambene objekte, apoteke i eventualno bezninske pumpe da rade.

Epidemiološke mere imamo na papiru, ali se ponašamo kao da ne postoje. Nemamo inspekciju koja bi kažnjavala ljude koji ih se ne pridržavaju. Kada bismo poštovali osnovne mere, situacija bi bila dramatično drugačija – rekla je Jovanović.

Ona je ocenila da je kasno za uvođenje kovid propusnica i da je potrebno prvo uspostaviti kontrolu nad epidemijom.

Epidemija je u ovom četvrtom talasu dostigla pik. Veliki je broj inficiranih, hospitalizovanih, ogromni su redovi ispred kovid ambulanti, a imamo bolesnike sa vrlo teškim kliničkim slikama – navela je ona.

Jovanovićeva je istakla da je sada „epidemija nevakcinisanih“, kod kojih je moguće da se razvije teška klinička slika i dodala da vakcine koje su u upotrebi u Srbiji još štite protiv delta soja korona virusa.

Kazala je da je 90 odsto studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu vakcinisano, ali da je poražavajuće da je samo oko 30 odsto mladih imunizovano protiv korona virusa.

Izvor: Beta

Prethodni članakPredstava “Dok nas smrt ne razdvoji“, po tekstu Mire Furlan, večeras u Domu kulture
Sledeći članakPočinju da rade teretana i fitnes sala u okviru hale “Breza“

17 KOMENTARA

  1. Nema pojma da se unormalimo. Zar pametan čovek može da pomisli da suprotstavljanje ovoj pošasti ima veze sa izborima. Definitivno GLUPI SMO. I zlobni.

  2. A ponovo antivakseri najglasniji protiv zatvaranja. Pa šta hoćete, marvo? Nećete da se vakcinišete, nećete zatvaranje lokala, šta hoćete? Da i dalje umire 50 ljudi dnevno? Sa kolikim brojem umrlih od korone bi vi bili zadovoljni. Srednjevekovna bulumento bez mozga.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here