Više novca za čačanske ustanove kulture u 2024. godini

0
247

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je da će i lokalnog budžeta ove godine biti opredeljeno više novca za ustanove kulture.

Prema njegovim rečima, Umetnička galerija “Nadežda Petrović“ imaće 12,2 odsto veći budžet nego protekle godine, a budžet Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis“ biće uvećan za 7,5 odsto.

  • To će biti značajno veći novac u odnosu na prošlu godinu koja je obeležena kao godina u kojoj je Čačak bio prestonica kulture Srbije. I sve ostale ustanove kulture dobiće uvećan budžeta za sprovođenje sadržaja i aktivnosti u 2024. godini. Važno je da i ova godina bude na makar jednakom nivou kao prošla godina, iako već od 21. marta više nećemo biti prestonica kulture. Želja nam je da ova i naredna godina budu na visokom nivou kada je u pitanju produkcija kulturnih sadržaja – istakao je gradonačelnik.

Todorović je najavio da je u okviru obeležavanja primopredaje titule prestonice kulture, 21. marta, planirano da iz Čačka ka Užicu, novoj prestonici, krene “voz kulture“, u kojem će putnici biti svi koji su doprineli uspešnoj realizaciji svih kulturnih sadržaja tokom proteklih godinu dana.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMijatović: Još se ne zna koliko će igrača biti spremno za Kup Radivoja Koraća
Sledeći članakKoju opremu će ubuduće morati da imaju otkupljivači poljoprivrednih proizvoda?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here