Više od dve hiljade posetilaca na Dobrotvornom bazaru posvećenom starim osobama

0
209

Na Dobrotvornom bazaru koji je 18. put organizovao Međunarodni klub žena, a koji je ove godine bio posvećen podršci starim licima, prikupljeno je oko 25.000 evra. Ovogodišnji bazar koji se organizuje da bi se prikupila sredstva za finansiranje projekata i pomoć onima kojima je najpotrebnija posetilo je oko dve hiljade građana.

Foto: Međunarodni klub žena/IWC

Poziv za projekte-kandidate za dodelu sredstava prikupljenih na Bazaru otvoren je na jesen i trajaće do kraja godine. Pravo učešća imaju nevladine, neprofitne, lokalne kulturne i volonterske organizacije, kao i one koje se bave organizovanjem različitih vrsta kurseva.

Zadovoljna sam što iz godine u godinu sve više građana prepoznaje Dobrotvorni bazar kao mesto koje moraju posetiti. Ove godine posvetili smo se pomoći starim licima u Srbiji, jer smo primetili da oni nisu dovoljno zastupljeni, a da im je pomoć potrebna. Zato smo se ove godine fokusirali na podršku starima, jer oni to zaista zaslužuju – rekla je predsednica Međunarodnog kluba žena i supruga ambasadora Švedske u Srbiji Milica Lundin.

Foto: Međunarodni klub žena/IWC

Ona je dodala da je veoma zadovoljna što je na Bazaru učestovalo 30 zemalja koji su posetiocima na prodaju ponudili proizvode karakteristične za zemlju koju predstavljaju.

Atmosfera je divna, vladala je živost, bilo je koloritno, dinamično i aktivno. Drago mi je što vidim da je ove godine veliki broj ambasadora došao da podrži svoje supruge i svoje zemlje – rekla je Milica Lundin.

Upravni odbor Međunarodnig kluba žena; foto: Međunarodni klub žena/IWC

Scenski program na Dobrotvornom bazaru i ove godine okupio je izvođače iz zemalja učesnica koji su izvodili muzička i plesna dela u kostimima svojih zemalja. Kao i svake godine, za najmlađe posetioce bio je organizovan Kutak za decu.

Foto: Međunarodni klub žena/IWC

Međunarodni klub žena je neprofitna organizacija koja okuplja supruge diplomata i biznismena iz 40 zemalja sveta koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Srbiji radi promocije kulturnog dijaloga, dobre volje, solidarnosti i razumevanja. One uz ogromnu pomoć svojih “domaćih” članica kluba na Dobrotvornom bazaru rade volonterski sa ciljem da animiraju kompanije i ambasade da pomažući Bazar istovremeno predstave svoje zemlje Beogradu i pomognu najugroženijim grupama.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZbog štrajka u Zemunu, čačanski poštari ne raznose pisma i pošiljke
Sledeći članakGrad izdvaja više novca za privatne vrtiće

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here