Visoka škola tehničkih strukovnih studija pripojena Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

0
715

ČAČAK – Vlada Srbije donela je 3. oktobra odluku o spajanju uz pripajanje Visoke škole tehničkih strukovnih studija u Čačku i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Kragujevcu, prenosi portal eKapija.

Ovom odlukom, objavljenom u Službenom glasniku, vrši se statusna promena – spajanje uz pripajanje Visoke škole tehničkih strukovnih studija u Čačku sa Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Naime, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Kragujevcu preuzima imovinu, prava i obaveze Visoke škole tehničkih strukovnih studija Čačak, sa bilansnim stanjem na dan 1. septembra 2019. godine.

Fakultet tehničkih nauka preuzima zaposlene na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija kao i matične knjige studenata, arhivu i drugu evidenciju Visoke škole tehničkih strukovnih studija Čačak.

Tako će Visoka škola tehničkih strukovnih studija prestati da radi danom brisanja iz registra kod nadležnog suda.

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Kragujevcu uskladiće statut i druge opšte akte, kao i organizaciju i rad, sa ovom odlukom u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Kako se navodi, studenti Visoke škole tehničkih strukovnih studija Čačak upisani na studijske programe zaključno sa školskom 2019/2020. godinom nastavljaju studije na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Kragujevcu po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija, u skladu sa zakonom.

Do dobijanja rešenja o izmeni dozvole za rad Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Kragujevcu, Visoka škola tehničkih strukovnih studija Čačak nastavlja izvođenje akreditovanih studijskih programa, u skladu sa važećom dozvolom za rad.

Izvor: eKapija

Prethodni članakNova Srbija traži opoziv Aleksandra Vučića
Sledeći članakNobelovac koji je uživao u čačanskim kafićima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here