Vladan Matijević otvorio Književnu koloniju “Sićevo 2019“, koja mu je dodelila nagradu “Ramonda serbika“

0
158

ČAČAK – Pisac Vladan Matijević otvorio je 29. međunarodnu Književnu koloniju „Sićevo 2019“, koja mu je dodelila ovogodišnju Nagradu „Ramonda serbika“ za celokupno književno delo i doprinos književnosti i kulturi.

U ovom svetu strašne tehnike i alavih ljudi, u kojem, kako je Novica Tadić primetio, mašina melje mašinu i, kako svi mi primećujemo, jači čovek ždere slabijeg, moramo imati skrivenih kutaka u kojima čuvamo čarobne knjige, jer kad-tad će nam zatrebati seme za ljudskost – rekao je Matijević na otvaranju Književne kolonije „Sićevo“.

U okviru Kolonije biće priredjeno i autorsko veče ovogodišnjem laureatu Nagrade „Ramonda serbika“, na kome će o stvaralaštvu Vladana Matijevića govoriti profesori Filološkog i Filozofskog fakulteta u Beogradu i Nišu Predrag Petrović i Mirjana Bojanić Ćirković.

Nagrada „Ramonda serbika“ biće uručena Matijeviću 20. septembra, u Gradskoj kući u Nišu.

Ovogodišnja Književna kolonija „Sićevo 2019“ počela je 17. i trajaće do 22. septembra i okupila je više od trideset učesnika iz zemlje i inostranstva, pisaca, prevodilaca, književnih kritičara, filozofa, sociologa, koji će predstaviti svoje knjige proze i poezije i učestvovati na tribinama o književnosti, pozorištu i filmu.

Koloniju „Sićevo“, koja je osnovana 1991. godine, kao internacionalna manifestacija posvećena umetnosti pisane reči, organizuje Niški kulturni centar pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Izvor: Morava info

Prethodni članakFRA 19. put odbranjena od izvršitelja: Kupac pogona ne želi dogovor, traži deset puta više novca
Sledeći članakMetalna bandera pala na trotoar kod putničkog mosta u Ljubiću

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here