Vladan Milić: U centru grada gradiće se sala za borilačke veštine

3
753
Vladan Milić

ČAČAK – U protekle tri godine aktuelna vlast u Čačku započela je i realizovala brojne projekte, a iz budžeta grada povećana su davanja lokalnim korisnicima, pohvalio se danas pomoćnik gradonačelnika i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladan Milić.

Iznoseći podatke o realizaciji svega onoga što se odnosi na prosvetu, udruženja, medije, kulturu, sport, Milić je rekao da se dosta toga uradilo i da će realizacija započetog biti nastavljena i u narednoj godini.

On je istakao da je budžet za kulturu u 2018. iznosio oko 190 miliona dinara, a da je u ovoj godini veći od 200 miliona.

Kada je reč o sportu, Milić je naveo da je budžet za ovu oblast dva pute veći nego što je bio 2016. godine, dodajući da će do kraja godine biće rekonstruisana atletska staza.

Milić je izjavio da je u razgovoru sa udruženjima osoba sa invaliditetom, bilo reči o tome da oni u budžetu budu odvojeni od drugih udruženja.

Zbog toga što su do sada sva udruženja bila na budžetskom planu zajedno, kasnilo se sa raspisivanjem konkursa i izdvajanja sredstava za udruženja osoba sa invalisitetom. Za narednu godinu to ćemo promeniti – objasnio je Milić.

Prema njegovim rečima, sa rukovodstvom Javnog preduzeća “Gradac“ se razgovaralo o izgradnji pristupnih rampi na ulazima u sve ustanove za osobe sa invaliditetom, kao i prilagođavanju trotoara i pešačkih staza.

On je naglasio da će u narednom periodu biti postavljen odgovarajući semafor za slepe i slabovide osoba kod pošte.

Govoreći o rezultatima u oblasti prosvete, on je rekao da će u narednih mesec dana biti završena rekonstrukcija objekta vrtića “Poletarac“, kao i izgradnja više sportskih sala u gradu, ali i seoskim sredinama.

Gradiće se i rekonstruisati sportske sale u Bresnici, Donjoj Trepči, Trnavi, a u centru grada, kod Sokolane, biće izgrađena sala za borilačke vestine, koju će koristiti i učenici Ekonomske škole – istakao je Milić.

Među većim projektima je i rekonstrukcija Osnovne škole “Ratko Mitrović“, a za tu investiciju sredstva u iznosu od 120 miliona dinara obezbedili su Kancelarija za javna ulaganja i grad Čačak.

Direktor škole i član Saveta za obrazovanje SNS Đuro Ceranić rekao je da bi radovi trebalo da počnu polovinom leta.

Izvor: MNA

Prethodni članakAerodrom “Morava“ definitivno se otvara na Vidovdan, iz Lađevaca će se leteti u…
Sledeći članakU Atletiku iz Madrida strepe od mladog Čačanina

3 KOMENTARA

  1. Taj milic je u cacku unistio urs a prethodno od njega sve dobio. Da ima karaktera odavno bi se povukao i podneo ostavku jer je veterinar a drzi resor za drustvene delatnosti o kojima nezna nista. Dosta bre vise covece pa ja znam sta si sve na nasim sastancima u ursu pricao o naprednima a sad si sa njima. Znas li ti za sramotu neku. Plus donzuan u pokusaju i kazanova al losa japija sto kazo ilic

  2. Kamo srece da ovom grada nije potrebna oprema i sala za onkoloske bolesnike .Ali na nasu veliku zalost svaki dan je vise osoba kojima je potrebna ta vrsta pomoci. Postoji li mogucniost da grad Cacak optedjeli dio sredstava kao i veliki i mocni privrednici takodje doniraju neka sredstva kako bi se njihove muke putovanja na terapiju zracenja malo smanjile. Grupa gradjanki cacka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here