Vozači, obratite pažnju, saobraćajna policija danas sprovodi akciju “speed marathon“

2
471
Foto: Ilustracija

Saobraćajna policija danas, 24. marta realizuje takozvani „speed marathon“.

To znači da će danas na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.

U pitanju je deo pojačane kontrole saobraćaja, koja se odvija ove nedelje, a u okviru akcije u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreža saobraćajnih policija Evrope-ROADPOL.
Saobraćajna policija svakog dana angažuje sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima, dok se na autoputevima meri i prosečna brzina kretanja vozila.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina se meri i kod pešačkih prelaza.

Svaki kontrolisani se i alkotestira, dok saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontroliše da li vozač i saputnici koriste pojase.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina.

Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.

Izvor: 021.rs

Prethodni članakIzabrana najlepša srpska reč
Sledeći članakEkipa OŠ “Milica Pavlović“ prvak Srbije u basketu 3×3

2 KOMENTARA

  1. Srbiju su bombardovali Toni Bler i Gerhard Šreder, zvanični savetnici Aleksandra Vučića! Da li su ga savetovali i oko izbora nameštaja dok su Srbiju zasipali bombama?

  2. Vozači da obrate pažnju jer policija treba da radi svoj posao. Samo dok ih prođete pa udri po gasu.Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.Jedinstveni na svetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here