Vučić: Nemačka kompanija gradi fabriku u Čačku, investicija od 90 miliona evra

11
4812

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu investiciju u Čačku od, kako je istakao, najmanje 90 miliona evra.

On je rekao da će svoju fabriku u Čačku otvoriti velika nemačka kompanija iz oblasti auto industrije.

Nova, velika nemačka investicija u Čačku. Jutros u Predsedništvu Srbije dogovoreni poslednji detalji ko ulaganja najmanje 90 miliona evra u “grinfild“ investiciju i to samo u prvoj fazi – objavljeno je danas na instagram profilu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kamen temeljac za ovu fabriku u okolini Čačka trebalo bi da bude položen u oktobru i zaposliće, prema Vučićevim rečima, 800 ljudi.

Radi se o nemačkoj kompaniji u oblasti autoindustrije.

Mislim da je to velika vest ne samo za Čačak nego za sva okolna mesta, i takođe mislim da će ovo mnogo značiti za dalji razvoj centralne i zapadne Srbije. Ostaje nam da radimo na ovakvim stvarima, da imamo što više ovakvih vesti jer mi za razliku od nekih koji traže deindustrijalizaciju, mi hoćemo industrijalizaciju, hoćemo da idemo napred – poručio je Vučić.

Kako Morava info saznaje, nova nemačka fabrika biće stacionirana u industrijskoj zoni Preljina.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBojović: Voda sa Gučkog puta poplavila Kneza Miloša i bočne ulice
Sledeći članakOvi delovi teritorije Čačka u utorak ostaju bez struje

11 KOMENTARA

 1. Čovek je neviđeni baksuz. Spremio ovu predizbornu objavu sve sa rečima da Čačani treba danas da budu srećni i onda poplave u gradu.

 2. Odlična vest za Čačak i okolinu. Jedini problem je to što inženjera nema na birou. Daj bože da ovo podstakne našu decu inženjere iz Beograda da se vrate u rodni grad.

 3. Ogromne pare, svaka čas’, nevidjeno ulaganja u srpsku i cacansku privredu. Evo ne znam ko mi glavu nosi. Verovatno 3 hiljade novih radnih mesta.

 4. Ulica po još jednom Nemcu. Zatrovana tehnologija i davanje subvencija Nemcima. Dovode je Kragujevca a i Kraljevačka da rade….
  Sva sreća pa je ovo predizbornoj obećanje i što stoje loše u Čačku pa se „koprcaju“
  ..

 5. Po tebi ovi sa puterom na glavi treba da ostanu samo u nekoj drugoj formi…eee moj ti…ili moja ti,pa nije nikom ovo tata dao pa da bude koliko hoce i da drpa samo kao odbornik ,vecnik kako ti reče

  • A šta bi ti, da pravimo supersonične avione? Dok su drugi osvajali tehnologije mi smo hteli da ratujemo. Zato i treba da motamo kablove. Bolje i to nego da kopamo rovove.

  • Uci ce u istoriju kao covek koji je razvalio obrazovanje i otupeo do besvesti narod demagogijom. Dobice besplatnu lokaciju, besplatnu infrastrukturu, ogromne subvencije …

 6. Bravo Milune, vidi se da radis i imas uticaj na Vucica.
  Mani se prica i abera, treba i dalje da ostanes na celu Cacka, jer se vidi pomak na svim poljima.
  Samo malo promesaj saradnike, uzmi neke nove mlade ambiciozne ljude, bez putera na glavi i guraj napred. Ovi postojeci, mogu biti tu kao iskusni, da daju savet ili sugestiju, vise kao Gradski vecnici ili odbornici. Samo napred !!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here