Vučić objavio ko će biti ministri, ovo je novi sastav Vlade Srbije

9
809
Foto: Dimitrije Goll/Predsedništvo Srbije

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) održava se u MTS dvorani, a na njoj je Aleksandar Vučić objavio predloge kandidata za ministre u novoj vladi.

Vučić je rekao da je Predsedništvo SNS prihvatilo predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade Srbije.

Prema tom predlogu, Ivica Dačić biće potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, a Miloš Vučević ministar odbrane i potpredsednik vlade.

Ministar finansija i takođe potpredsednik Vlade biće Siniša Mali, a unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Na čelu resora poljoprivrede i šumarstva biće Jelena Tanasković, životne sredine Irena Vujović, a građevine Goran Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike biće Dubravka Negre. Aleksandar Martinović biće na čelu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a Tomislav Žigmanov na čelu Ministarstva manjinskih prava i društvenog dijaloga. Na čelu Ministarstva pravde ostaje Maja Popović.

Ministar unutrašnjih poslova biće Bratislav Gašić, Tanja Miščević biće ministarka za evropske integracije, a resor nauke i inovacija vodiće Jelena Begović.

Danica Grujičić biće ministarka za zdravlje, Nikola Selaković za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, a Darija Kisić – za brigu o porodici.

Husein Memić biće ministar turizma i omladine, a Zoran Gajić ministar sporta. Maja Gojković ostaće na čelu Ministarstva kulture, a Milan Krkobabić vodiće Ministarstvo za brigu o selu.

Ministarstva telekomunikacija i informisanja, kao i ministarstvo za javna ulaganja ostala su nepopunjena.

Sednici Glavnog odbora prethodila je sednica Predsedništva SNS koja je bila zatvorena za javnost, a prisustvovali su joj predsednik Aleksandar Vučić, mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić, Vladimir Orlić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Nevena Đurić, Aleksandar Šapić, Marko Đurić, Darija Kisić, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Milenko Jovanov, Vladimir Đukanović, Goran Vesić, Nebojša Bakarec.

Vučić, nabrajajući imena kandidata za ministre, nije pročitao ime Zorane Mihajlović, ni Aleksandra Vulina.

Izvor: N1

Prethodni članakJednocifren broj novozaraženih u Čačku
Sledeći članakČačanka Valentina Strugarević osvojila titulu svetske prvakinje na SP u Južnoj Koreji

9 KOMENTARA

  1. Pogledaj narode kakvi asovi SNSa i njihovih trabanata i asovi SPSa, će voditi ovu državu. Većina o onome o čemu će odlučivati ništa ne zna, ali se odlično razume u korupciju.

  2. Vesara u saobracaj i gradjevinarstvo, a Toma u trgovinu. Ovo nema veze sa vezom, ispada Toma strucnjak za sve, a resiri nemaju veze jedan sa drugim
    Steta sto nas gradonacelnik nije dobio neku funkciju, ipak Cacak zasluzuje da ima svog coveka u Vladi
    Mada, bolje da ostane

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here