Vučić: Više od 60 odsto građana reklo “DA“ na referendumu

8
453

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nešto više od 60 odsto glasača podržalo predložene ustavne promene na danas održanom referendumu.

Na konferenciji za novinare u sedištu Srpske napredne stranke, Vučić je rekao da je za potvrđivanje ustavnih promena na referendumu glasalo 60,48 odsto birača, dok je protiv bilo 39,52 odsto učesnika glasanja.

Nevažećih listića je bilo 19.915, što je 1,01 odsto.

Vučić je rekao da je to rezultat na 97,02 odsto prebrojanih glasova.

Srbija je danas poslala pozitivnu sliku u svet i verujem da ćemo uspeti da u narednom periodu uradimo više za svoju zemlju po pitanju demokratizacije, nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaca – rekao je Vučić.

Vučić je odbacio ocene opozicionih stranaka da je ovo „krah referenduma“ i upitao da li oni misle da je 38 odsto birača koji su na referendumu glasali „ne“ glas za njih.

Izbori su 3. aprila i nema nikakvog odlaganja, a videćemo kakvi će rezultati da budu – rekao je Vučić.

Građani su se na referendumu izjašnjavali da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Pravo glasa u Srbiji imalo je 6.510.323 glasača.

Izvor: FoNet

Prethodni članakSNS: Opcija “DA“ odnela pobedu u Čačku
Sledeći članakDeo šireg centra grada danas šest sati bez struje

8 KOMENTARA

  1. Opet će ovo, opet će ono, krađa, kontrola. Listići ovi, oni, I sve tako dok ne pobedite. Ali ima da prođe vremena, još najmanje 5. Ali i to možda. Zato ne zaluđujte se, ne uljuljkujte se. A nadajte se. Nada zadnja umire.

  2. Suma sumarum, 60% od 25% izaslih na „referendum“, tj cetvrtine celog birackog tela, je nesto oko 15% drzavljana koji imaju pravo glasa

    Institucija referenduma je obesmisljena kao i sve drugo

    Ovo je samo bio test balon za izbore, da vide kako da najbezbolnije podrpaju glasove kao i prosli put

    A uvek ce tu biti Pezoa, parkinga i dzakova

  3. Koliko smo mi nazadna zemlja kad čak i referendumsko pitanje poistovjećujemo za strankama. Ja sam na primer glasao za Da zato sto zaista mislim da je to mali pomak ka nezavisnom sudstvu, a svakako ni ranije ni 3. aprilu neću glasati za SNS, isto tako znam i ljude koji su za SNS a nisu izašli zato sto su za NE ili nisu zainteresovani. Takodje sam duboko ubedjen da je SNSu odgovaralo da pobedi NE jer bi ima tako kao najvećoj stranci ostala veća kontrola sudstva, ali im je EU naredila da se uključe u referendumsku kampanju i 5 dana pre referendum se Vučić prvi put oglašava i poziva ljude da glasaju za Da. Tako da niti mislim da je ovo pobeda SNS, niti poraz opozicije ili obrnuto. Ali sam svakako razočaran našom svešću kao gradjana, gde sve gledamo kroz političke partije, a ne razmišljamo svojom glavom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here