Za 20 godina u Mojsinju u udesima poginulo više od 100 ljudi, majka i sin poslednji nastradali

0
1263
Foto: RINA

ČAČAK – Aleksandar M. (37) i njegova majka Milka, iz Mojsinja, nedaleko od Čačka, poginuli su u subotu uveče u saobraćajnom udesu u svom selu, na magistralnom putu Kraljevo – Preljina, kada je u njihov automobil udario autobus „Pejić turs“ iz Novog Pazara.

Udes se dogodio kada je, prema priči očevidaca, autobus krenuo u preticanje i direktno se sudario sa automobilom iz suprotnog pravca kojim je upravljao Aleksandar M, a koji se spremao da sa Ibarske magistrale skrene u centar sela. Kako saznajemo, Aleksandar i njegova majka Milka vraćali su se kući, pripremajuće se za odlazak u Beograd, u posetu drugom sinu.

Planirali su da mu odnesu razne namirnice iz našeg kraja, jer on živi i radi u Francuskoj, a trenutno je u našem glavnom gradu. Krenuli su kući i malo pre skretanja sa magistrale, prema seoskoj crkvi, udario je u njih autobus – pričaju meštani Mojsinja.

Tragično nastradali Aleksandar je radio kao automehaničar u jednom servisu u obližnjoj Preljini. Kako saznajemo, nije bio oženjen i živeo je sa ocem i majkom u Mojsinju.

To je dobra, vredna i poštena familija. Ovo je samo jedan u nizu udesa sa smrtnim ishodom koji se dogodio u našem mestu. Ovde je ograničenje 50 kilometara na sat, a autobus je preticao brzinom od čak 120! I to na punoj liniji. Zastrašujući je podatak da je u minulih 20 godina u Mojsinju u udesima poginulo više od 100 ljudi – naglašava Aco Radović, predsednik MZ Mojsinje.

Ogorčeni zbog još jedne nesreće u svom mestu, meštani Mojsinja su u subotu uveče čak hteli i da blokiraju Ibarsku magistralu jer se, kako kažu, vozači bahato ponašaju na ovoj veoma prometnoj deonici.

Ne poštuju ograničenje brzine kroz naseljeno mesto. Autobusi naročito brzo voze. Tražili smo da policija konstantno bude prisutna na putu kroz selo. Ako se nešto ne promeni, ili ćemo blokirati saobraćajnicu ili ćemo svi izginuti – poručuju meštani.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakAmerikanci unapređuju sistem grejanja u Čačku, ugovor vredan 2,1 milion dolara
Sledeći članakDveri: Posle Požege očekujemo hapšenje javnih funkcionera i u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here