Za Beč iz Lađevaca, umesto tri, ipak dva puta nedeljno

1
492
Foto: MNA

ČAČAK – Prvi let za Beč sa aerodroma „Morava“ u Lađevcima zakazan je za utorak, a među prvim putnicima biće zvaničnici lokalnih samouprava i upravnih okruga. Karata za prvi let nije bilo ni u trenutku kada su puštene u prodaju.

Prvog dana prodaje, najjeftinija povratna karta sa polaskom 24. decembra i povratkom 27. decembra koštala je 9.998 dinara i mogla je da su kupi samo u agencijama i preko kol-centra kompanije.

Da ste u petak kupili tu kartu preko interneta, koštala bi vas gotovo 3.800 dinara više.

Najave da će prvi let biti u prvoj nedelji decembra nisu se ostvarile. O razlozima se polemisalo u javnosti.

Direktor aerodroma „Morava“ Dragan Bugarinović kaže da je aerodrom bio spreman da prihvati prve putnike i početkom decembra.

Aerodrom je spreman još od od 28. juna, od otvaranja je taj aerodrom spreman za obavljanje letova tako da apsolutno nema nikakve sumnje da je bio i od prvog decembra. Mislim da svi jedva čekaju taj momenat. Dugo vremena iščekuju konkretne poslove na ovom aerodromu – kaže Bugarinović.

To su radnici koji su već radili te poslove na niškom aerodromu i neće im biti prvi put da rade, ali na svom aerodromu je nešto posebno. I zato, kažem, željno iščekuju taj trentak – navodi Bugarinović.

Ističe da su prema nekim informacijama, prvi letovi solidno popunjeni, što očekuje i dalje jer se približava Nova godina.

Iako je prvobitno bilo najavljeno, da će se od Kraljeva do Beča i nazad leteti tri puta nedeljno tokom cele godine, kako je definisala i konkursna deokumentacija, kompanija „Er Srbija“ leteće dva puta nedeljno zimi i tri puta leti.

Za Solun će takođe, umesto tri, leteti dva puta tokom leta.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktutre pitali smo da li će se broj letova nedeljno povećati u skladu sa traženim u konkursnoj dokumentaciji, ali odgovor nismo dobili.

Izvor: RTS

Prethodni članakEvo kada počinje gradnja deonice Moravskog koridora od Čačka do Kraljeva
Sledeći članakPočela izgradnja Moravskog koridora, Vučić kaže da će to biti prvi digitalni auto-put u Srbiji (FOTO)

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here