Danas počinje jubilarna 20. “Kupusijada“ u Mrčajevcima

5
960

ČAČAK – Jubilarna 20. po redu gastronomsko-poljoprivredna i turistička manifestacija “Kupusijada“ počinje danas i trajaće do nedelje, do 17. septembra. Od učešća prvih nekoliko takmičara u pripremi svadbarskog kupusa pre 20 godina, manifestacija u Mrčajevcima prerasla je u veliki festival posvećen takmičenju u pripremi ovog poznatog gastronomskog specijaliteta srpske kuhinje, koji posećuju desetine hiljada ljudi.

Programom manifestacije “Kupusijada 2023“ planirano je takmičenje u pripremanju jela od kupusa u zemljanom loncu – svadbarskog kupusa. Osim standardnih takmičarskih kategorija kao što su: “Celo selo kuva“, “Ekipe i pojedinci“, “Ugostitelji“, uvedena je još jedna kategorija “Degustatori svadbarskog kupusa“.

U pratećem muzičkom delu programa učestvovaće brojna kulturno-umetnička društva, a nastupiće i poznata imena naše estradne scene.

Svečano otvaranje “Kupusijade“ je u subotu, 16. septembra u 18.00 časova, a početak zvaničnog programa je u petak, 15. septembra od 18.30 časova.

Pored takmičenja i muzičkog programa, tokom trodnevnog trajanja manifestacije, biće organizovane i izložbe, stručna savetovonja i prezentacije u oblasti poljoprivrede.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Čačka i Organizacioni odbor, a pokrovitelj je Grad Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNesavesni vozači od danas mogu da ostanu bez automobila
Sledeći članakPoskupeli i benzin i dizel

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here