Za vikend “Plodovi zapadnog Pomoravlja“ u Zablaću

0
362

ČAČAK – Ovog vikenda u Zablaću kod Čačka biće održana 13. po redu privredno-turistička i kulturno-zabavna manifestacija “Plodovi zapadnog Pomoravlja”, koja svake godine okupi, najviše poljoprivredene proizvođače.

Centralni deo manifestacije je privredna izložba “Berza hrane” na kojoj će poljoprivredni proizvođači i prerađivači Čačka predstaviti svoje proizvode.

Ove godine na “Berzi hrane“ se očekuje oko 27 direktnih i više od 100 indirektnih proizvođača. Predstaviće se udruženje povrtara Zablaće kao jedan izlagač, a tu imamo oko 20 članova udruženja – izjavila je Snežana Marković iz organizacionog odbora.

Istovremeno u subotu će biti održan i festival Kućnog pivarstva.

Biće deset izlagača koji se bave kućnim pivarstvom iz cele Srbije – rekla je Marković.

Na manifestaciji “Plodovi zapadnog Pomoravlja” upriličeno će biti takmičenje u pečenju jagnjadi i prasadi, kao i pripremanju sataraša.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Vladan Milić, kaže da je ova manifestacija dobra prilika za promociju poljoprivrede ovog kraja.

Grad Čačak će se truditi da unapređuje i pomaže manifestaciju. Ove godine smo izdvojili 450.000 dinara, očekujemo posetu velikog broja sugrađana i dobar provod – naglasio je Milić.

Izvor: MNA

Prethodni članakSjajni Borac savladao Mornar iz Bara
Sledeći članakDa li će “Komunalac“ domaćinstvima deliti tipske posude za odlaganje smeća?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here