Zakazivanje svadbi i veselja u Čačku najmanje godinu dana unapred

3
2433
Svečana sala hotela ''Beograd''; foto: HB

ČAČAK – Da bi mladenci u Čačku i okolini pravili svadbu, potrebno je da najmanje godinu unapred rezervišu salu za veselje, jer u suprotnom neće imati gde da proslave dan krunisanja njihove ljubavi. Ovakvih objekata u čačanskom kraju ima dvadesetak, trenutno se grade još tri sale, a mladencima je najveći problem naći slobodan termin za svadbeno veselje, kojih u Moravičkom okrugu godišnje bude oko 1.000, pa se pojedini odlučuju da ga zakažu i do dve godine unapred.

U jednom od najpoznatijih čačanskih hotela – „Moravi“, gde se već više od dve i po decenije prave razna veselja, menadžerka Ružica Ristanović već je primila dve rezervacije za svadbu koja bi trebalo da bude organizovana 2021. godine.

Ostalo je još oko trećina slobodnih termina za narednu godinu. Naš hotel je kompletno renoviran, imamo prepoznatljivo dobru uslugu i tradiciju iza nas, pa je to razlog što smo najtraženiji na tržištu. Cena ugovorenog menija po osobi kreće se od 15 do 22 evra, a najviša cena podrazumeva sveukupnu ponudu hrane i pića, kao i sam prostor, ne uključujući muziku – kaže Ristanovićeva.

U borbi sa oštrom konkurencijom mnogi vlasnici ovih objekata svoje usluge nude i po dosta povoljnijim cenama. Tako, recimo, za 14 ili 15 evra po osobi mogu se iznajmiti sale, a u tu cenu uračunat je i bend koji će svirati na veselju, fotograf, svadbena torta, dekoracija…

Oni takođe daju dodatne popuste ako se veselje obavlja radnim danima, što je ranijih godina za ovaj grad bilo nepojmljivo, ali danas je sve više onih koji se odlučuju baš za ove dane, kako zbog cene, tako i zbog toga što su vikendi uglavnom zauzeti.

Godinu dana je minimum koliko unapred treba da pozovete za rezervaciju, posebno ako mladenci imaju određeni željeni termin.Kod nas je cena po osobi 20 evra, za kompletnu uslugu, a već je oko 50 odsto termina za sledeću godinu zauzeto – rekao nam je Milan Popović, direktor i jedan od vlasnika novoizgrađenog hotela „Rojal“, koji poseduje prostor za veselja za čak 800 ljudi.

Još nekoliko investitora u Čačku se odlučilo da započne izgradnju sale za svadbena veselja. Ovakvi objekti uskoro će biti otvoreni u Trnavi, Trbušanima, u samom gradu, kod „Slobodine“ raskrsnice…

Mi smo zakazali svadbu za avgust sledeće godine, jer je na mestima u kojima želimo da pravimo veselje svaki vikend bio zauzet. Bilo je slobodnih termina u danima posta, ali to nismo želeli, kao ni radnim danima, iako su nam nudili po dosta povoljnijim cenama – kazao nam je Čačanin Miloš R.

Iako je sve manje onih koji veselja prave pod velikim šatrama, u Čačku još postoje šatradžije koji ih iznajmljuju, kao i stolove i klupe, i to za male pare. Po njihovim rečima, jedino se još po selima svadbe prave u šatrama, jer više niko neće da ima bilo kakvu obavezu oko spremanja hrane i nabavke pića, usluge…

Prilikom zakazivanja sale za veselja mladenci uplaćuju depozit ili avans. Ukoliko se dogodi da se iz različitih razloga svadba otkazuje, ugostitelj ovaj novac zadržava za sebe. Bilo je dosta primera, kažu nam ugostitelji, da se mladenci pre svadbe, koju su, recimo, zakazali godinu unapred, posvađaju i odustanu od veselja. Tako neplanski drugi mladenci mogu da dobiju termin u brzom roku.

Izvor: Večernje novosti, V. Ilić

Prethodni članakNa vašaru u Ljubiću svega od igle do lokomotive, fale samo kupci (FOTO)
Sledeći članakČačanski privrednik u društvu Zemana i Vučića na Srpsko-češkom poslovnom forumu

3 KOMENTARA

  1. Gluposti.
    Na šta ste spali vi u Moravainfi.
    Poslušajte bar dve radio stanice u Čačku reklamiraju zakazivanje za svečanosti i svadbe….
    Koji ste vi podvlači,foliranti, …

  2. Pricaju kako ima sve manje stanovnika a u gradu sve vise automobila, nema nigde parking mesta, deca ne mogu da se upisu u vrtice jer nema mesta a svadbe se zakazuju godinu dana unapred. Nema logike, ja bih rekao da je stanovnika u Cacku sve vise.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here