Zavetnici traže vanredne lokalne izbore u Čačku

33
1223

ČAČAK – Odbornik stranke Zavetnici u Skupštini Čačka Miloš Obrenović zatražio je raspisivanje lokalnih izbora u čitavoj Srbiji, a ne samo u Beogradu.

On je u pisanom saopštenju podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio predlog jednog dela opozicije da se ponovo raspišu izbori za Beograd.

Ovaj gest shvatamo kao poziv lokalnim skupštinama da planiraju raspuštanje parlamenata na jesen i vanredne lokalne izbore – naveo je Obrenović.

On je ocenio i da su nastupile velike društveno-političke promene u Evropi i svetu, “pa samim tim dolazi do promena i u Srbiji“.

Srpska stranka Zavetnici je sada parlamentarna stranka, koja je samostalno u Čačku osvojila preko četiri odsto glasova. Mi jasno kažemo da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji i da nikad nećemo i ne smemo pristupiti NATO-u. Aktuelna vlast u Čačku je izgubila 6.000 glasova u odnosu na prošle izbore i to je jasan znak da gradjani menjaju svoje stavove, a kada na jesen budu raspisani vanredni lokalni izbori u Čačku, Zavetnici će, siguran sam, osvojiti i preko 5.000 glasova. Mi pozivamo ostale stranke da pristupe formiranju bloka koji će se izboriti za vanredne lokalne izbore, a podsetićemo javnost da su naprednjaci inače još 2020. najavili iste za 2022. Ovu inicijativu podržava i dobar deo aktuelne vlasti, jer će na taj način pročistiti njihove redove od onih zbog kojih su izgubili 6.000 glasova. Mi kao stranka smo spremni na nove izbore, a narod je na ovim izborima pokazao da je spreman za promene – zaključio je Miloš Obrenović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stigli rezultati 322 uzorka iz Moravičkog okruga, ovo su podaci o broju novozaraženih
Sledeći članakMarinović: Da skupo prodamo kožu protiv moćne Zvezde, to nam nalaže čast

33 KOMENTARA

 1. Ovi, i sve što se o njima objavljuje, su mi se smučili. Ona njihova predsednica kao da je već u vlasti bukavalno se raskokodakala. Jer takav glas i ima. 100 decibela. Užas je slušati

 2. Pa i da budu lokalni ozbori, vi imate 4% i sta sa tim? Novi lokalni u ovom trenutku nisu dobri za sns, jer ce sps da trazi mnogo za koaliciju. Sns da poradi na stranci, da sve uveze i poveze, da ljude neke nagradi neke zameni, i 2024 nece biti problema da sns sama ima 50%, sto znaci da drugi nece moci da ucenjuju i traze fotelje. Napred sns, jedina prava stranka.

 3. Kakve veze imaju lokalni izbori sa Rusijom?
  Alo vi lažne patriote? Samo gledate kako da zajašete narod. Pa gde su bili radikali nego desno? Okrenuše ćurak da bi došli na vlast, pa onda lepo šure narod, kradu lopatama od njega, kao prave patriote.

 4. Ček zar ovaj dečko nije u POKS-u? Pa kad stiže da preletiš? A najjača rečenica je da je dobar deo vlasti za to jer hoće da pročisti svoje redove? Čiji si ti mali? Milunov il Ostojin?

 5. Zavetnici da imaju 5000? To znaci da imaju 10%. Teska je to prica decak, to ni sps ne moze da ima, a za vas su institucija.
  Vi mozete da imate 2000-2500 i to je to. Kome trebate u vladti ne znam, kakav kadar imate pitanje je, znaci vecita opozicija nista drugo.
  Sns dere redom sve, ima minimum sama 40%.

   • Ko je taj koji je rekao da on bude odbornik ili bilo šta u stranci. Nije mi jasno. Zbog ovoga sns ima 5000 manje glasova. Treba vrbovati ljude/momke/devojke koje u svom mestu imaju neki ugled, školu, poštovanje, zelju za rad i trud. Onda će sns da ima 5000 više glasova.
    I possebno treba nagraditi one koji su imali dobar rezultat u svojim MO, a zameniti one koji su imali loš. Vreme je za nove, ovi su se umorili.
    Milun i novi ljudi, to je recept za uspeh.

 6. SNS će na lokalnim izborima u Čačku imati makar 5000 glasova više nego sad na parlamentarnim. Sa SPS će imati ubedljivu većinu. A Zavetnici neće preći cenzus.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here