Završena rekonstrukcija oštećenog mosta na Čemernici koji spaja Miokovce i Gornju Gorevnicu

4
442

ČAČAK – U Miokovcima je završena rekonstrukcija mosta preko Čemernice koji ovo selo povezuje sa susednom Gornjom Gorevnicom.

Prošlogodišnje junske bujične poplave drastično su oštetile most, zbog čega je bio zatvoren za saobraćaj. Ova investicija vredna je 30 miliona dinara, a finansirana je iz budžeta Grada Čačka. Izvođač radova je čačanska firma “Ratko Mitrović Construction“.

Most je urađen u punom profilu na radost meštana svih suvoborskih sela. Takođe, u ovom delu je potpuno uređen vodotok Čemernice. Obala je celom dužinom ojačana, a na uzvodnom delu urađena je regulacija sa obalama utvrda. Kada ovako održavamo vodotokove prvog reda, u značajnoj meri utičemo da oni budu potpuno bezbedni i apsolutno smanjujemo rizik od poplava – rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka je izrazio veliku zahvalnost Miokovčaninu Peđi Radovanoviću i Stevanu Antonijeviću iz Gornje Gorevnice, koji su, iako je Grad želeo da im isplati, besplatno ustupili deo svog imanja, kako bi rekonstrukcija ovog mosta, koji je za ovaj kraj od vitalnog značaja, bila urađena na najbolji mogući način.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZbog bujica odložena Wild West OCR trka sa preprekama u Ovčar Banji
Sledeći članakŠkolska godina se završava 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama!

4 KOMENTARA

  1. Koliko ce da kosta rekonstrukcija mosta na Moravi Slatina – Mrajevci ?
    Ako je neko uzeo za taj mostic 30.000.000 dinara pa koliko ce tek uzeti za ovaj ?
    Koliki je moj deo necu da me prevarite !!

  2. Kada vidim ove političare oko nekog mosta uvek se setim tragedije u Jančićima i O. Banji. Njih desetorica dođu sa pet kamermana i novinarima sve o našem trošku i hvale se kako su popravili neki most sa našim novcem. E, pa da su popravili most u Jančićima i viseći most u O. Banji one dve tragedije se ne bi ni desile. A naš novac se troši bez kontrole, videli smo to prošli petak kada su pravili neki skup u Beogradu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here