Zelenović u Preljini: Idući vikend počinje zajednička borba, da vidimo leđa “Rio Tintu“

6
759

ČAČAK – Lider Zajedno za Srbiju, stranke koja nastupa u okviru ekološke platforme Akcija, Nebojša Zelenović, izjavio je danas u Čačku, gde je u Preljini blokiran deo magistralnog puta na ulazu, odnosno izlazu sa autoputa Beograd – Čačak, da je taj protest odgovor na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da će projekat “Rio Tinto“ biti nastavljen i da idući vikend počinje zajednička borba.

Zelenović je rekao da je došao na protest u Čačak, pošto su se u zeleno-levom bloku dogovorili da se rasporede po mestima blokada i da već sledećeg vikenda kreće zajednička borba.

Ovo je reakcija na tu Vučićevu izjavu, jer neće građani da ih niko pravi ludima – rekao je on u izjavi za N1.

Kako je rekao, sledećih dana će se sa građanima dogovoriti načini borbe da se vide leđa “Rio Tintu“.

Pošto su očito jedno te isto, kad vidimo leđa vlasti, videćemo i Rio Tintu. Videćemo da se dogovorimo i sa ostalim učesnicima, da će biti kvalitetna borba, da na izborima pobedimo ovu lošu vlast – kazao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, očigledno je da postoji obaveza prema toj kompaniji i da ako postoji Memorandum o razumevanju, sa bilo kojim investitorom, onda dolazi i ugovor.

Čekam da vidim taj ugovor i obaveze koje su preuzete, ako predsednik pomene milijardu evra obeštećenja, da vidimo gde to piše – rekao je Zelenović u Preljini.

Izvor: FoNet

Prethodni članakTodorović: Nekoliko desetina okupljenih na blokadi, iako su aktivisti stizali iz svih krajeva Srbije
Sledeći članakOtkupljena zgrada u centru Čačka zvanično predata na korišćenje Apotekarskoj ustanovi

6 KOMENTARA

 1. Samo mi nije jasno da ovi sto protestvuju, sto sebe nazivaju “intelektualnom elitom”, kako se prave ludi na činjenicu da su upravo ovi sto stoje sa njima na protestima “protiv” Rio tinta doveli taj isti Rio tinto. To je činjenica, postoje ugovori, memorandumi, rešenja, dozvole, sve lako proverljivo i sve već prezentovano. Čak ni oni sami nisu to demantovali, već samo dali obrazloženje u koje može da poveruje neko ko je ispod prosečno inteligentan, a to se ne uklapa sa onim “intelektualna elita”. To obrazloženje se svodi na to da su oni SAMO doveli Rio tinto da istražuje, radi istražne bušotine uz to se medjunarodnim bilateralnim sporazumima u ime države obavezali da će sve to postovati. Kako to “dobri i pametni” protestanti su prozreli u sve namere i misli ove zle vlasti, ali zato ovu prostu činjenicu nikako da prime k’znanju?
  P.S. znam ja da na ove stvari nema odgovora, već samo ponavljanje istih dobro naucenih fraza tipa “sendvičar”, “bot”, “vučićevac”…. a u stvari pokazuju da su ovi iz Vučićevih autobusa daleko pametniji i inteligentniji od samozvane “intelektualne elite”.

 2. Djilasa interesuje samo Beograd.Srbija ga i neinteresuje.
  Bilo je njih oko 100 da blokiraju put i još dolaze političari.
  Juče su bile kolone i po 10 km.Gradjani su se vraćali sa odmora sa svojim porodicama(u kolima deca,bebe,..stari)
  U kolonam su bili gradjani koji su došli na odmor u Srbiju iz Slovenije,Hrvastke,Cren Gore,nemačke tablice.austrijske,..
  To one novinarke i kamermane ne intersuje.Samo traže senzaciju.
  Gradjani Preljine su stajali oko crkve i iznad,pomagali porodicama u automobilima da nadju sporedni put i da nastave i čudili se bezobrazluku,bahatosti,bezumlju,..
  a besposličari(pojedinci-političari) su doši iz Šabca,Beograda da stoje i“ bleje“ na magistrali.

 3. Lažovčino, Vučić nije rekao da će Rio Tinto da
  nastavi nego da će sve da stoji. Do daljnjeg. To možeš da pričaš tim ovcama koje te slušaju. A ja slušam Vučića verujem mu. A vi, svi da se skupite, možete samo da ga mrzite.

 4. Beda nad bedama.Bio si na vlasti pa sta si uradio korisno za narod.Sacekaj do aprila pa ako te narod hoce a mislim da nece vidi staces dalje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here