Željku Obradoviću prezentovana ideja Muzeja košarke u Čačku, obećao da će pomoći

1
1454

ČAČAK – Istoričari Narodnog muzeja u Čačku, uključeni u projekat osnivanja Muzeja košarke u gradu na Moravi, održali su sastanak sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem.

Tokom razgovora trofejni trener i nekadašnji kapiten Borca podrobnije je upoznat sa idejom formiranja muzeja koji će biti smešten u zgradi Sokolane u Ulici cara Dušana.

Sastanku su, osim Obradovića, prisustvovali istoričari Miloš Timotijević, Milan Lišančić i Stefan Novičić, direktorka Narodnog muzeja Delfina Rajić, kao i hroničar čačanske košarke dr Zoran Antonović.

Ovo je bio prvi sastanak sa Željkom Obradovićem. Mi smo mu prezentovali ideju Muzeja košarke u Čačku, a on je obećao saradnju. Rekao je da mu se ideja izuzetno dopada i da će animirati ostale igrače i košarkaške radnike iz Čačka da pomognu u realizaciji ovog projekta – rekao je za Morava info jedan od nosilaca projekata formiranja Muzeja košarke u Čačku dr Miloš Timotijević.

Otvaranje Muzeja košarke predviđeno je za oktobar 2023, u okviru nacionalnog projekta “Čačak – prestonica kulture Srbije 2023.“

Muzej košarke zamišljen je kao prostor u kome će se prikazivati razvoj košarke u Srbiji, zatim Čačku, prikazati uspesi svih značajnih košarkaša iz Čačka, pri čemu će centralno mesto pripadati Radmilu Mišoviću, Draganu Kićanoviću i Željku Obradoviću. Poseban deo zamišljenog muzeja biće odvojen za multimedijalne prezentacije, promocije, predavanja, prijem istaknutih košarkaša, animaciju publike, popularisanje košarke i izlaganje novopridošlih predmeta. Arhitektura postavke zamišljenog muzeja posetioce treba da asocira da su u košarkaškoj hali, čime će izloženi predmeti, fotografije i konstrukcije dobiti dodatna značenja.

Izvor: Morava info

Prethodni članakCena mleka raste na 129 dinara, marža se smanjuje, a izvoz ograničen
Sledeći članakReprezentativac Bosne i Hercegovine na probi u Borcu

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here