Žene na istim pozicijama i dalje plaćene manje od muškaraca, a kompanije kojima one upravljaju su profitabilnije

0
109
Foto: Pixabay

Istraživanja u privatnim kompanijama o rodnoj ravnopravnosti pokazala su da skoro polovina ispitanih misli da poslodavci nedovoljno ili uopšte ne promovišu poštovanje različitosti, ravnopravnosti i inkluzije. S druge strane, ohrabruje podatak da 80 odsto radnika smatra da žene treba podjednako vrednovati kao i muškarce.

Da žena mora da radi 35 dana duže da bi zaradila platu muškarca – nisu novi podaci. Zna se i da su žene u Srbiji plaćene u proseku 8,8 odsto manje.

Međutim, svest o tome u privatnom sektoru je drugačija. Sedamdeset odsto ispitanih smatra da i jedni i drugi za isti posao primaju istu platu, dok svaki šesti tu tvrdnju dovodi u pitanje.

  • Ona razvejava zabludu da ne postoji problem sa rodnom ravnopravnošću u privatnom sektoru. Ona, nažalos,t postoji i i te kako je prisutna. Najveći problemi se pojavljuju kada je u pitanju platni jaz i to je, donekle, očekivano, to je i globalni problem – kaže ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura.

To potvrđuje i praksa poverenice za zaštitu ravnopravnosti. Najviše pritužbi na njenom stolu je za diskriminaciju na tržištu rada, a podnose ih žene.

  • Naša praksa pokazuje tokom svih ovih godina da je napredovanje žene vrlo veliki izazov i da je negde to očekivano, jer taj stakleni plafon i dalje perfektno funkcioniše, što možete videti i u velikim kompanijama, koje žene mnogo ređe vode. Na srednjem menadžmentu je situacija drugačija, to važi i za javni sektor – ukazuje poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Ranije su naučnici dokazali da su žene bolje u čak 13 od 16 veština koje odlikuju najbolje menadžere – poput preuzimanja inicijative, samorazvoju, pokazivanju integriteta i poštenja. Potvrdili su i da su kompanije sa više od 30 odsto žena rukovodilaca profitabilnije.

  • Poštovanje različitosti, ravnopravnosti i inkluzija direktno utiču na bolje poslovne rezulate, tako da je to samo jedna od motivacija za ovo, ali ne treba da nam bude jedina – istakla je direktorka kompanije Merck za Jugoistočnu Evropu Ina Bulat.

Za dostizanje jednakosti muškaraca i žena na ekonomskom planu potrebna su čak dva veka, procena je Svetskog ekonomskog foruma.

Izvor: RTS

Prethodni članakDvojica Čačana na širem spisku U20 reprezentacije Srbije
Sledeći članakU narednim danima velike vrućine, stižu i prve tropske noći

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here