Zlatanović: Objedinili smo najvažnije stvari – stvaramo igrače i imamo odlične rezultate

0
328

ČAČAK – Minula sezona bila je berićetna za kadetski sastav Borca. Osvojenja srebrna medalja bio je samo jedan u nizu dokaza da je iza kluba iz grada na Moravi takmičarska sezona za pamćenje.

Naime, juniori, kadeti i pioniri okitili su se srebrnim medaljama na završnim turnirima, a kada se pridoda da je prvi tim ostao član ABA elite, može da se podvuče crta i izvuče zaključak da je čačanski klub imao jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji.

Mislim da u ovakvim situacijama ne treba biti lažno skroman. Naravno da sam prezadovoljan sezonom koja je iza nas. Iskreno, zaista sam prezadovoljan svakom utakmicom, od kvalifikacija do finala. Ali samo mi u klubu znamo kakve smo probleme imali pred finale, tako da sam i njom zadovoljan, jer su određeni igrači pokazali neverovatan karakter i hvala im na tome – započeo je svoj ekspoze Vladimir Zlatanović, trener kadetskog tima.

On smatra da je učinjen veliki podvig.

Svaka medalja je ogroman uspeh. A što bi svi naši istaknuti treneri rekli, idealno je praviti igrače, a pored toga imati i rezultate. To je baš ono što smo mi u juniorima, kadetima i pionirima uspeli da uradimo – rekao je Zlatanović.

Trener smatra da je uspeh zasluga celog tima.

Nikada ne bih izdvojio jednog igrača. Cele sezone smo delovali kao tim i to jeste ključ uspeha. A igrači su se od utakmice do utakmice isticali prema svojim mogućnostima – kazao je Zlatanović.

Još jednom valja reći da je iza mlađih selekcija Borca sezona iz snova.

Naravno da se u Borcu radi kvalitetno. Ogromno vreme provodimo u hali sa tim momcima. Ali moram da napomenem da je jedan od ključnih faktora saradnja dva koordinatora Raška Bojića i Dobrila Jojića, koji nam omogućavaju da najbolja deca u gradu budu u Borcu. Samim tim, uz dobar rad lakše se stvaraju timski uspesi i veliki broj reprezentativaca – dodao je trener kadeta čačanskog kluba.

Bila je ovo prva sezona Vladimira Zlatanovića na klupi kadetske selekcije, nakon povratka prošlog leta u KK Borac.

Pa eto, poklopio se dolazak iz Mege, gde sam sarađivao sa Vladom Jovanovićem koji je odličan trener. Sigurno je da sam i ja napredovao dosta uz njega, a zatim je došla i ta odlična sezona u Borcu posle toga – mišljenje je Zlatanovića.

Što se tiče daljih planova…

Moram priznati da sam dobio razne ponude, kako prvog trenera, tako i ponude za asistenta. Ali mislim da ću iz više razloga i naredne godine ostati u Borcu – završio je Vladimir Zlatanović.

Izvor: KK Borac/N. Minović

Prethodni članakOvo je korona presek u Čačku i Moravičkom okrugu za protekla 24 časa
Sledeći članakIz saobraćaja isključena dvojica drogiranih vozača iz Čačka, jedan nije imao dozvolu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here