Zlatni čačanski sportisti na prijemu kod gradonačelnika

1
581
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Gradonačelika Milun Todorović, primio je danas uspešne čačanske sportiste – atletičarku Ivanu Ilić, parastonotenisera Vladana Petkovića i zlatnog odbojkaša Petra Krsmanovića.

Todorović je rekao da je velika čast ugostiti troje uspešnih sportista koji bi trebalo mladim narašrajima da budu primer.

Oni su najbolji ambasadori naše zemlje, videli ste koliko smo pre nekoliko večeri, tokom finala za odbojkaše u Parizu bili jedinstveni i koliko smo se radovali. Čačak ima uvek vrhunske sportiste, mnogo ulažemo u sporti i tako ćemo nastaviti i u buduće – naglasio je Todorović.

Prema njegovim rečima, Čačak čini sve da popravi sportsku infrastrukturu, da ulaže i u sufinansiranje sportskih organizacija.

Ovih dana ćemo se potruditi da sa mladom Ivanom Ilić odemo na Atletsku stazu, gde se izvode građevinski radovi. Kad radovi budu gotovi, ona će, ali i ostali atletičari biti u prilici da vežbaju i ubeđen sam da dobri rezultati neće izostati – istakao je Todorović.

Krsmanović kaže da iako ih mnogi nisu smatrali za favorite na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, zlato je završilo urukama srpskih odbojkaša.

Najteže je bilo u utakmici sa Francuskom, ali na finalnoj utakmici znali smo da titula ide nama. Nadam se da će ovo biti podstrek mladim ljudima, što u Srbiji, što u samom Čačku da se opredele za sport. Odbojka u Čačku nije broj jedan, ali pozivam dečake i devojčice da se bave ovim sportom kako bi odbojka zaživela u našem gradu – rekao je on.

Krsmanović kaže da je još kao dečak zavoleo odbojku, seća se Olimpijskih igara u Sidneju i buđenja rano ujutru kako bi gledao utakmicu.

Posle sam trenirao fudbal, ali sam se na kraju vratio odbojci – izjavio je Krsmanović.

Mlada atletičarka Ivana Ilić, zahvalila se na dosadašnjoj podršci i poručuje da će se i dalje truditi da Čačak promoviše na najbolji mogući način.

Kada radovi na Atletskoj stazi budu završeni, imaćemo bolje uslove za treniranje i mislim da će to privuči još više mladih – rekla je Ilić.

Parastonoteniser Vladan Petković, kaže da poraz u finalu od Francuske nije umanji uspeh srpske reprezentacije i smatra da je to njegov vrhunac sportske karijere.

Velika je bila konkurencija, naročito u našoj kategoriji 1-2, veliki broj ekipa, profesionalizam. Te zemlje imaju dugu tradiciju u ovom sportu i dosta novca ulažu, ali naš mentalitet, želja, volja i snalažljivost pomogli su nam da pariramo – naveo je Petković.

Izvor: MNA

Prethodni članakProsvetari nezadovoljni formulom po kojoj su povećane plate u javnom sektoru
Sledeći članakBorac demonstrirao silu na otvaranju ABA2 lige (FOTO)

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here