Značajne investicije u lučanskom delu Ovčar Banje: Paraglajding staza i put do Ovčara, rekontrukcija mosta…

1
713

LUČANI – Prilikom susreta predsednika opštine Lučani Milivoja Dolovića sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, koja je obišla investicione radove u Ovčar Banji, istaknuti su prioriteti u finansiranju Ovčarsko-kablarske klisure u delu tog područja koji se nalazi na teritoriji opštine Lučani.

Dolović je predočio Međuresorskoj radnoj grupi za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure da je neophodno asfaltiranje putnih pravaca prema značajnim turističkim odredištima na lučanskoj strani Morave u Ovčar banji, što je i uvršćeno u infrastrukturni plan za 2022. godinu.

Tako je izvesno da će početkom naredne godine biti asfaltirani putni pravci Lučani – Ovčar banja preko Dljina, u dužini od 9,4 km, put ka Repetitoru na vrhu Ovčara u dužini od 2,5 km, zatim izvršena rekonstrukcija mosta u banjskom naselju koji povezuje Čačak i Lučane, kao i izgradnja paraglajding staze na Ovčaru.

Dolović je istakao da je nakon što je Vlada Srbije prepoznala strateški značaj Ovčar Banje, klisura postala investicioni centar Zapadne Srbije.

Završetkom investicija Banja će postati i turistički centar za ovaj deo Srbije, pa i Evrope. Naše dve lokalne samouprave, grad Čačak i opština Lučani, zahvaljujući zajedničkoj i posvećenoj saradnji, konačno će moći turistima da ponude vrhunsko banjsko lečenje, posebno odnegovane i sačuvane prirodne blagodati kao i duhovni sadržaj srpske Svete Gore – naveo je predsednik opštine Lučani.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačani pozvani da učestvuju u kreiranju prioritetnih investicija za 2022. godinu
Sledeći članak“Oduzimanje vozila pijanim vozačima spasilo bi živote“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here