ZZJZ Čačak: Ne znamo da su Morava i Lupnjača zagađene, nismo vršili ispitivanja

2
1287
Foto: MNA (Arhivski snimak)

ČAČAK – Čačanski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) nije vršio proteklih dana analizu vode iz reka Lupnjača i Zapadna Morava gde je, prema tvrdnjama pojedinaca, ponovo došlo do zagađenja.

Šef Odeljenja za higijenu i humanu ekologiju ZZJZ Čačak, dr Vesna Šumanov, u izjavi agenciji MNA kaže da uzorkovanje i analiza vode iz ovih reka nije rađena jer “nije bilo zahteva”.

Uzorokovanje i analiza vode iz Lupnjače i Zapadne Morave nije vršena jer nije bilo zahteva od Grada, inspekcijskih službi, nismo imali prijavu građana da je došlo do zagađenja. Kada imamo zahtev i saznanje mi tada izlazimo na teren i radimo uzorkovanje i analizu vode – objasnila je Šumanov.

Prema njenim rečima, poslednja uzorokovanja u Zapadnoj Moravi su vršena 7. oktobra na osnovu ugovora koji ZZJZ ima sa Gradom, a odnosi se na kontrolu površinskih voda.

Tokom avgusta, ali i prethodih meseci vršeno je više ispitivanja na zahtev Grada i Sportskog centra Mladost koja su se odnosila na kupališnu sezonu, ali u kontrolu na zagađenje mastima i uljima. Poslednje tako je rađeno 27. avgusta – navela je Šumanov.

Izvor: MNA

Prethodni članakPoetsko veče Matije Bećkovića u Gradskoj biblioteci
Sledeći članakAko nemate zimske gume, a dogodi se udes – platićete milione

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here