Na humanitarnoj izložbi prikupljeno 130.000 dinara za pomoć trogodišnjoj Đurđi

0
367

ČAČAK – Tokom humanitarne prodajne izložbe “Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu“, koja je održana u pretak na Gradskom trgu, prikupljeno je 130.000 dinara pomoći za trogodišnju Čačanku Đurđu Maksimović.

Dragan Paripović, predsednik Aktiva nastavnika tehnike i informatike Moravičkog okruga (ATIMO), tokom vikenda je uručio novac roditeljima male Đurđe.

Učenicima je i ove godine bilo veoma zanimljivo i rado su učestvovali, kako u izradi modela, tako i u njihovoj prodaji. Pored razvoja tehničkih i preduzetničkih veština, humanitarni aspekt izložbe je takođe važan za razvoj empatije kod učenika – rekao je Paripović.

Vanredni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i član Gradskog veća zadužen za resor obrazovanja, nauke i kulture dr Miloš Papić naglasio je da Fakultet rado podržava ideje i akcije nastavnika koji su studirali upravo na FTN.

Fakultet na ovaj način neguje veze sa svojim alumnistima, kao što to rade prestižne svetske visokoškolse ustanove. Svi nastavnici koji su učestvovali na izložbi dobili su od Fakulteta potvrde, koje im omogućavaju sticanje određenog broja sati stručnog usavršavanja – rekao je profesor Papić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGas ćemo plaćati po naftnoj formuli, evo šta ona znači
Sledeći članak“Mercedesom“ pokosio dve starije osobe na pešačkom prelazu u Bulevaru vojvode Putnika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here