Ovako je bilo na reviji limitirane modne kolekcije “Ti si ona“ (FOTO GALERIJA)

10
1001

ČAČAK – U Čačku je u četvrtak održana modna revija “PS Fashion“ kompanije, koja je predstavila limitiranu kolekciju “Ti si ona“, inspirisanu najpoznatijim ženama srpske istorije.

Revija je održana u sumrak, neposredno pred zalazak sunca (Golden Hour) čime je priređen poseban vizuelni doživljaj uklopljen sa originalnim modelima. Revija je deo projekta “Čačanska rodna“, kojim Čačak ove godine obeležava titulu prve srpske Prestonice kulture.

Međusobnim prožimanjem istorije, kulture i tradicije sa modom, kompanija “PS Fashion“ je ovom revijom na reprezentativan način ukazala na vrednosti koje su vanvremenske i odala poštovanje prema ženama iz sveta umetnosti, kulture i nauke koje su ostavile dubok trag u našem društvu.

Kolekcija koja simboličnim nazivom “Ti si ona“ podseća da su žene i danas jake, kreativne i sposobne za velika dela, inspirisana je životom i delima najpoznatijih žena iz naše prošlosti, među kojima se ističu:

– Nadežda Petrović, srpska slikarka i fotograf
– Isidora Sekulić, srpska književnica i akademik, prva članica SANU
– Mileva Marić Ajnštajn, srpska matematičarka
– Ljubica Marić, prva srpska kompozitorka i akademik SANU;
– Draga Ljočić, prva srpska lekarka, feministkinje i sufražetkinja;
– Jelisaveta Načić, prva srpska žena arhitekta
– Milena Pavlović Barili, srpska slikarka
– Olga Jevrić, srpska vajarka priznata u svetu, redovan član SANU
– Ksenija Atanasijević, srpski filozof i prevodilac, prva žena koja je doktorirala na Beogradskom univerzitetu 1922.
– Milunka Savić, čuvena junakinja Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske, žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja, ranjavana u borbama čak devet puta
– Danica Tomić, jugoslovenska avijatičarka, prva žena sa pilotskom dozvolom u Kraljevini Jugoslaviji
– Jelena Anžujska, srpska kraljica, supruge Stefana Uroša I Nemanjića i majka kraljeva Dragutina i Milutina
– Carica Milica, vladarka Srbije, žena kneza Lazara, srednjovekovna spisateljica i pravoslavna svetiteljka.

Na događaju su prisustvovali gradonačelnik Čačka Milun Todorović, brojni zvaničnici Grada Čačka i Ministarstva kulture Srbije, predstavnici medija, kao i veliki broj poštovalaca PS Fashion brenda.

Publici su se ovom prilikom obratili Slađana Pantović, vlasnica kompanije i kreativna direktorka, kao i Sandra Paunović, direktorka marketinga.

Svaka od ovih žena bila je velika u svojoj oblasti, suočavajući se sa brojnim izazovima i preprekama koje nisu mogle da spreče njihovu neumornu posvećenost svojim strastima i vizijama. Njihova hrabrost i nepokolebljiva predanost sopstvenim snovima čine ih izuzetno inspirativnim figurama. Kroz ovu kolekciju, želimo da istaknemo njihova dostignuća i da podstaknemo nove generacije žena da slede svoje snove i ostvaruju pozitivne promene u svetu – istakla je Slađana Pantović, vlasnica kompanije i kreativna direktorka.

Direktorka marketinga u kompaniji PS Fashion Sandra Paunović rekla je da ova kompanija godinama unazad, kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti, pruža podršku pojedincima, institucijama i lokalnim zajednicama, kao i da na ovaj način žele da dodaju i simboličku dimenziju svom angažmanu.

Ovom revijom i limitiranom kolekcijom, mi ne samo da odajemo počast izvanrednim ženama iz prošlosti, već i slavimo snagu ženskog duha. Želimo da inspirišemo sve žene da veruju u svoje sposobnosti, vrednosti i ambicije, baš kao što su to činile ove veličanstvene prvakinje kojih smo se danas setili. U njihovom liku i delu pronalazimo inspiraciju da sledimo svoje vizije i snove bez obzira na sve izazove.

Modeli predstavljeni na reviji biće dostupni u odabranim “P…. S…. Fashion“ prodajnim objektima, a deo prihoda od prodaje modela iz ove kolekcije biće doniran ženskim društvima s ciljem podrške unapređenju njihovih aktivnosti.

Foto: Čačanska rodna, Bus plus produkcija

Prethodni članakDeo Čačka sutra šest sati bez struje
Sledeći članakTajna vrhunskih partija Alekse Avramović: Pre Manile trenirao sa juniorima Čačka 94 na +35

10 KOMENTARA

  1. Zanimljiv koncept i par veoma zanimljivih modela

    Steta sto koriste jeftine materijale i sto u ekipi nemaju dovoljno koleginica i kolega koji mogu na pravi nacin da isprate sjajne ideje gospodje Sladjane
    Uzimajuci u obzir da marketing zapravo i nemaju, dobro se oni drze na trzistu. Poznata je prica od pre neku godinu i tuzno da nista po tom pitanju nisu uradili do danas.
    Rasterali su fenomenalnu ekipu iz marketinga koja im je i donela prepoznatljivist brenda. Ovo na sta su spali je vise nego tuzno.

    Podrska gdji Pantovic da istraje i da pronadje nacin da brendu vrati stari sjaj u novom ruhu. Drzim palceve da uspe!

  2. Bravo za organizaciju , revija je bila u rangu i nekih revija širom evropskih gradova koji su mnogo poznatiji po modi nego naš grad. Lepa slika iz našeg grada je otišla u svet .

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here