Ulica župana Stracimira postaje pešačka zona, evo kako će izgledati (FOTO)

45
12004

ČAČAK – Kako je predviđeno urbanističkim i projektnim planovima grada Čačka, Ulica župana Stracimira ove godine postaće pešačka zona.

Zatvorena za saobraćaj biće deonica od Ulice gospodara Jovana do Hajduk Veljkove.

Novim šetalištem dominiraće Trg Nadežde Petrović, na čijem će centralnom mestu biti spomenik slavnoj slikarki, delo čuvenog vajara Ivana Meštrovića.

Ptretvaranje Ulice župana Stracimira u pešačku zonu počeće kada novoizgrađeni krak Bulevara vojvode Putnika bude priključen na Birčaninovu ulicu.

Onda rasterećujemo kompletan saobraćaj u gradu. Od Birčaninove ulice i Ulice dr Dragiše Mišovića do Ulice Milenka Nikšića, odnosno do Ljubića i Konjevića i neće imati potrebe da se ulazi u sam centar grada – kaže gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pre četiri godine urađena je studija od strane Saobraćajnog fakulteta iz Beograda sa idejom da se čitav prvi saobraćajni prsten u Čačku preusmeru u jednosmerni saobraćaj.

Pogledajte kako će izgledati nova centralna pešačka zona u Čačku.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMijatović: Momci su odigrali sjajnu utakmicu; Golemac: Uvek je teško igrati u Čačku
Sledeći članakČačak u tenderskoj proceduri traži partnera za gradnju kotlarnica na biomasu

45 KOMENTARA

 1. bEhato?! Mora da je dobar procenat,dobar za ugrađivanje. Inače za ovo još nije zrelo nije rešen saobraćaj,biće kolapsa.hsos…

 2. Nacrtano deluje odlično.A kada će realizacija?Da li će biti PRE ili POSLE zatvorenog bazena ,nove bolnice,rekonstrukcije Zdravljaka itd. A ulica 10 se pravi decenijama.
  Crtajte NOVE projekte ako nema realizacije.Mašta,snovi i POTEMKINOVA sela.Kolektivna amnezija.

 3. Bravoooo!!!!dobar pocetak, a za kraj da se zatvori do Solida!!!! Zatim da se skloni parking kod Doma Kulture i kod Partizanke i onda ce centar prodisati!!! Naravno Garaza je obavezna, lokacija Autobuska stanica!!! Autobuska da se iseli u Preljinu i to je to za mali pocetak:)!!!

 4. Bez granita deluje baš jeftino i bedno kao na obali nekog skorojevickog bazena,ipak su zo zgrade vecinom iz 19.veka tako da oni koji su stvarno isli po Evropi ne bi njivom nazivali granitne kocke koje su odraz Evrope koju su tako posecivali ,a behaton se stavlja tamo na bliskom istoku gde su gradovi nikli u zadnjih 15 godina i nemaju nikakvu istoriju Kad ste tako dokoni da lupate o njivama kucajte malo na google-u Bratislava,Beč,Sankt Peterburg da vidite koliko je ta „njiva“ ispred ovog skorojevićkog rugla.

 5. Sve arhitekti do arhitekte. Sve pametnjakovići. Bravo Milune. Samo istraj. Ne obaziri sr na zlobu i pakost. A ovaj što kaže da nikoga sa slike ne poznaje me je nasmejao svojom glupošću. Da je jedini bilo bi dobro. Užas.

 6. Samo da ne posade neko patuljasto drvo do 3m visine max na sta su se inace primili urednici zelenih povrsina Cacka. Uz ovako visoke zgrade lepsa bi bila stabla koja prave hlad.

 7. Odlična ideja da nema saobraćaja u centru grada. Sve ravno kao tepsija tako da može svuda biciklom ili peške. Samo ovog zelenila da bude što više.

 8. Prudružujem se svim pozitivnim komentarima i zaista izražavam divljenje ako se ovo uradi. Takodje bih zamolio za što više zelenila, tj. drveća i potpuno se slažem da SUP i SUD idu u donju kasarnu.

 9. Mamma, ne lupaj gluposti. Ovo izgleda ekstra, imaš ulice pa vozi u krug koliko hoćeš. Nije ovo New York pa ti treba 3 sata da dođeš do neke tačke. Treba izbaciti sav saobraćaj iz centra grada, vidiš li da ćemo da se podavivo u smogu. Ja bih zatvorio ovu ulicu da Solida i napravio šetalište. Oko centra, jednosmerne ulice pa vozi. Ovo se uklapa u staro gradsko jezgro i sa crkvom, gimnazijom i ekomomskom školom biće prelepo. Milune, ako ovo napravite uz zatvoreni bazen, glasam za tebe. Čačak izgleda sve lepše i lepše ali je veliki problem saobrćajni haos i zagađenje. Još jednom puna podrška za ovaj projekat. Čačak je ove godine prestonica kulture Srbije, iskoristite to i sredite grad što više, sad vam je šansa. Zapušite usta onim nesrećnicima sa Ozon pressa

  • Trougao Sendi-ekonomska skola-Solid-Sendi je sasvim dovoljno prostora za strogi pesacki centar grada,naravno uz visoku gradnju,nove ulice…

 10. MA OPŠTINU I SUP TREBA IZMESTITI U STARU KASARNU I SUD BITU MOGAO BITI A NAPUSTENI VOJNI MAGACINI PRETVORENI U MLEČNU I ZELENU PIJACU TUBI MOGAO BITI I KOMPLEKS STAMBENIH ZGRADA. .
  IDEJA ZA ŠETALIŠTE ODLIČNA POSTOSMO KORZO IZGUBILI PRETVARAJUĆIGA U BAŠTE KAFIĆA.
  Čačak je takav seljački grad da je nemoguće da građani seljani mrdnu svoja du..ta van strogog centra.. proputovao sam celu Evropu,ali ovako ograničene ljude,tj.zatucane, nigde nisam video.. šteta jer ima puno potencijala, privrednog,kulturnog,lokacija,priroda…

 11. Može se kritikovati Milun, ali kada prođe ovo vreme, o njemu će se govoriti kao o bivšem gradonačelniku Beograda – Branku Pešić

 12. MA OPŠTINU I SUP TREBA IZMESTITI U STARU KASARNU I SUD BITU MOGAO BITI A NAPUSTENI VOJNI MAGACINI PRETVORENI U MLEČNU I ZELENU PIJACU TUBI MOGAO BITI I KOMPLEKS STAMBENIH ZGRADA. .
  IDEJA ZA ŠETALIŠTE ODLIČNA POSTOSMO KORZO IZGUBILI PRETVARAJUĆIGA U BAŠTE KAFIĆA.

 13. Bilo bi lepo kada bi se poradilo na promeni spoljasnjeg izgleda Doma kulture i onih starih robnih kuca. Zaista je ta arhitektura ruglo. Meni je najlepsi deo centra pored opstine, gimnazije, crkve. Tu su najlepse stare zgrade i trebalo bi nesto u tom stilu sredjivati one zgrade koje narusavaju lep izgled centra.

 14. Zar nije bolje da se zove Trg Zupana Stracimira i da tu bude spomenik njemu?
  Cudne neke odluKe, i glupo je da bude trga pored trga, to retko gde ima.
  Opet, Cacak kuburi sa ulicama, uske su i male, a zatvara se glavna ulica koja sve spaja. Ne znam koliko je ovo dobra ideja.
  Bolje da se vec postojeca ulica preinacila u jesnosmernu, od crkve ka Solidu, a donja Lomina, jednosmerna od Buske stanice ka Med. rada.
  Da se naprevi neki krug, vrlo lak za sve, a sa po 2 trake ubsmeru, brzo bi se stizalo na odredista.
  Treba jos razmisliti

 15. ZAR NIJE LEPSE OVDE POSTAVITI SPOMENIK ZUPANU STRACIMIRU I UKLOPITI GA U CELO PRELEPO OKRUŽENJE NEGO ISPRED DOMA KULTURE I PARTIZANKE DVE NAJODVRATNIJE ZGRADE.

  • E zabole me za Stracimira. Tu već ima spomenik Nadeždi Petrović, mnogo značajnijoj istorijskoj ličnosti od tog srednjevekovnog velikaša.

 16. Ideja je super jer će se smanjiti zagadjenost u crntru od automobila i neci moci dzovani sa dzipovima da ulaze u kafic, a i oni seljoberi sa kamionima, traktorima i motorima za Bozic nece moci da nam paraju usi. Jedina zamerka je manjak zelenila. Treba posaditi drvored celom ulicom sa viss zelenih oaza

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here