Zaključeni ugovori sa izbeglim i prognanim osobama o kupoprodaji stanova na Ljubić keju

4
709

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je u ime Grada zaključio ugovore o kupoprodaji stanova za izbegle i prognane iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji se nalaze u zgradi na Ljubić keju.

Od 25 porodica, njih 22 su se odlučile na trajne ugovore o otkupu stanova po veoma povlašćenim cenama, na period od 25 godina.

Podsetimo, ključevi od 25 novosagrađenih stanova za izbegle i prognane iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uručeni su korisnicima u aprilu ove godine. Finansijska sredstva za realizaciju izgradnje 25 stambenih jedinica obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope.

Vrednost donacije je oko 900.000 evra, na koji iznos je Grad Čačak dodatno uložio sredstva u vrednosti od oko 200.000 evra, što se odnosilo na izradu projektne dokumentacije, parterno uređenje, priključke na infrastrukturu do finaliziranja projekta kroz dobijanje upotrebne dozvole i upisa u Katastar nepokretnosti.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBoško Obradović: Srbija je zakon!
Sledeći članakPredavanje o digitalnoj pismenosti dece i mladih u OŠ “Tanasko Rajić“

4 KOMENTARA

  1. Šta je sa zgradom za Rome, pare je dala EU pre 5 godina. Šta je u pitanju, ne možete da nađete mesto za zgradu jer ih niko neće u komšiluku ili ste potrošili pare. Napravite ljudima zgradu tamo gde i žive, na Sajmištu i Ljubić polju, tako će te rešiti i njihovo stambeno pitanje i malo urediti onaj deo grada u koji nije ulagano decenijama.

      • Te pare su vraćene u evropski fond koji je trebao da finansira izgradnju zgrade. Ali su rasisti, a među njima je glavni bio Žeks holandez sa jednim poznatim advokatom, bili protiv toga da Romi dobiju svoje stanove. I ti ljudi se danas predstavljaju kao opozicija. Fuj.

        • Verujemo ti na rec ah da su vracene pare. Da si ti ziv i zdrav Zeljko je vise puta popio pice sa Romima nego ti a taj advokat ih je cak i besplatno branio koga ti spominjes. Za razliku od vas naprednjaka vi gledate Rome samo kao sigurne glasace a u medjuvremenu na njihovoj grbaci uzeste 700 soma !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here