Agencija za sprečavanje korupcije izrekla meru upozorenja čačanskom SNS-u

15
690

ČAČAK – Agencija za sprečavanje korupcije izdala je dve mere upozorenja Srpskoj naprednoj stranci zbog kršenja Zakona o finansiranju političkih aktivnosti u predizbornoj kampanji.

Agencija je 22. novembra donela rešenje kojim se potvrđuje da je SNS postupila suprotno odredbama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, na taj način što je tokom predizborne kampanje vršila aktivnosti koje ne predstavljaju izbornu kampanju, jer je 6. novembra na svojoj zvaničnoj stranici društvene mreže Instagram (sns_cacak) objavila spot u kojem su prikazane aktivnosti funkcionera ove političke stranke Miluna Todorovića, predsednika Gradskog odbora SNS Čačak, u vidu podele paketa pomoći porodicama u Čačku.

Agencija je zbog toga, na osnovu člana 39. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, SNS-u izrekla meru upozorenja, kojom se ta stranka obavezuje da će poštovati odredbe Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, te da tokom izborne kampanje na svom Instagram nalogu ne objavljuje spotove u vezi sa aktivnostima svojih funkcionera u vidu podele paketa pomoći, kao da i u roku od tri dana od dana prijema ovog rešenja sa svog Instagram naloga ukloni objavi od 6. novembra o navedenim aktivnostsima članova i funkcionera SNS-a.

Agencija je istog dana donela rešenje kojim se potvrđuje da je SNS prekršila odredbe Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, jer je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici 6. novembra 2023. godine objavila saopštenje u kojem je navedeno da su aktivisti Saveta za zdravstvo, prilikom posete sugrađanima Paljine, socijalno ugroženim porodicama podelili pakete sa hranom i kućnom hemijom, koji su obezbeđeni iz ličnih sredstava funkcionera.

Izrečenom merom upozorenja SNS se obavezuje da ubuduće ne posstupa suprotno odredbama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, i da na svom Fejsbuk nalogu ne objavljuje saopštenja u vezi sa aktivnostima Saveta za zdravstvo o podeli paketa hrane i kućne hemije koje finansiraju njeni funkcioneri, kao da u roku od tri dana od prijema rešenaj ukloni predmetni snimak sa svoje Fejsbuk stranice.

Agencija je, s druge strane, odbacila prijavu protiv SNS-a zbog izjave ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića da opozicija „želi grđanski rat“, sa obrazloženjem da se u zvaničnom saopštenju Ministarstva nigde ne pominje SNS, pa se samim tim ne može smatrati pozivom na glasanje za tu stranku.

Izvor: N1

Prethodni članakPredavanje o digitalnoj pismenosti dece i mladih u OŠ “Tanasko Rajić“
Sledeći članakRonaldo Segu pred meč protiv Budućnosti: Navijači su naša velika snaga

15 KOMENTARA

  1. Da se razumemo. Po meni nema to veze sa Televizijama vec sa ucesnicima u njima. Znaci gde I kad ucestviju Bosko, Marinika, Vuk, Milica i ostali odmah gasim tv Ili trazim novi kanal. Pa to je moje pravo. Volim da gledam ono sto hocu, I ne pristajem da me neko prevaspitava.

  2. Bio sam u gostima kod prijatelja koji Imaju te TV kanale. Gledao sam i zakljucio da je dobro sto ih nemam. Kad bi ih duze gledao morao bih da promenim moju dusu. Znaci morao bih nekoga da MRZIM a to nije u mom sentimentu.

  3. Deset godina televizije sa nacionalnom frekvencijom rade za Vučića, a protiv opozicije. Njegovi plaćenici sa Pinka i Hepi televizije, sada su i na Prvoj. Deset godina Vučić nije otišao na N1 i Novu, da odgovori na pitanja, šta radi i šta ne radi, a trebalo bi da radi. Da REM nije Vučićev on bi oduzeo nacionalnu frekvenciju privatnim televizijama, pa neka sa kabla rade za Vučića.

    • U tome je problem? Neke treba zatvoriti, ukunuti a neke pustiti u etar.. Je li to demokratija? Neka se svi bore bez zatvaranja nekih. Koliko znam N1 I NOVA S postoje, emituju se. E sad sto su lose gledane to je drugi problem. Posteno ni ja ih ne gledam. Otuzne su mi.

      • Ne znaš, zato nemoj da pričaš. N1 i Nova S postoje ali ne sa nacionalnom frekvencijom , i koliko naroda ima te televzije, tj koliki njih može da gleda te kanale. Pričaš o demokratiji, i za tebe je demokratija da su sve televizije koje narod može da gleda Vučićeve. Baš sve, i sve rade po zadatku. A to je veličanje Vučića i njegove vlasti i pljuvanje opozicije. I za tebe je to demokratija. E jadana je Srbija sa takvima.

    • Pazi placenice i pacenice kad te mnogo zabole. Ujedi nekog pa zajedno kod urologa i da znas samozvani kaldmasu i nas bas briga koga ces ti glasati…prodane duse nisu nam zanimljive a jos se osecaju i na parizer… smiri malo dozivljaj evo necemo ti drmati kavez…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here